Kolinda Grabar Kitarović
Profimedia.rs
Kolinda Grabar Kitarović

Profimedia.rs

Kolinda Grabar Kitarović, Foto: Profimedia.rs

"Ukoliko ste pravna država, onda poštujete zakone i propise. Činjenica je da je pozdrav, odnosno sam logor regulisan propisom. To je na Ministarstvu uprave i Vladi da odrede šta i kako dalje. Ne možete samo tako da uklonite ploču ukoliko nju sam zakon ne zabranjuje. Znate moj stav, i što se tiče pozdrava "Za dom spremni", i što se tiče svih totalitarizama kroz koje je Hrvatska prolazila poslednjih godina, i samtram da je dobra odluka premijera Plenkovića da se osnuje komisija", rekla je Grabar Kitarović u Velikoj Gorici, prenela je Hina.

Ona je dodala da smatra da ta komisija treba da se "zadrži na istorijskim i stručnim činjenicama, a ne da sve postane široka javna rasprava u kojoj će se ponovno iscrpljivati oko pitanja prošlosti".

Komentari (7)

Blokada

09.12.2016 17:43

Srbiji se otvara samo jedno poglavlje, možda i dva a ne tri četiri kako je bilo u planu jer je hrvatska opet blokirala i treži da se opet potpiše da će se ispunit uslovi ko i za poglavlje 23 kad se potpisalo za onih 5 Kovačevih uslova i kad je Vučić primio hrvatske advokate za srpske logore i sabirne centre pa će posle da tuže i traže odštetu...nego kad će doći na red pitanje granice na Dunavu?

vitez

09.12.2016 17:44

Neka zadrže ploču a ti im podeli čokoladice. Poslaćemo ti Vulina u ispomoć.

Alo

09.12.2016 17:44

Ma bravo tako se narodu mažu oči sa nekom čokoladicom i Kolindom dok ona tabla još u Jasenovcu a niko ne sme da je takne i dok Tramp hrvatima šalje helikoptere i naoružanje i dok hrvati opet blokiraju otvaranje poglavlje dok se ko i zadnji put ne potpiše da će se ispunih novih 5 uslova ko onih Kovačevih....pa nisu svi ovde glupi!

PITANJE

09.12.2016 17:44

Šta nije ovo stvarno lepo i divno gledati da nekad tako moćna četnička i velikosrpska propaganda 91g u trovanju i ispiranju mozga narodu do genocida sada pala tako nisko da već 21g kuka i kmeči i muvne Kolindi jednu srpsku čokoladicu i od toga stvara propagandu ma divota gledati šta nije a?

Hahahaha

09.12.2016 17:46

Dobro šta je sad bilo ćuti se šta nema niko muda da makne ili razbije onu tablu sa pobedničkim znakom HOS-a u Jasenovcu da opet natera hrvatski narod da Ustane a?

Bratko

09.12.2016 19:41

Vi srbi eto i nakon 20g od rata i dalje pokazujete da je najjače hrvatsko oružje koje ima poklič i pjesma Čavoglave?

XXL

09.12.2016 21:40

Osula paljibu po totalitarnim režimima, a "oformiće komisiju" za rešavanje svih "problema" po modelu iz socijalizma ... eh, njoj samo Ovaj naš radikal može da pomogne koji joj tepa.