Kolinda
Dejan Božić
Vučić i Kolinda

RAS

Vučić i Kolinda, Foto: RAS

Hrvatski ratni veterani su pre dva dana od predsednice tražili da im se ugovori susret sa Vučićem.

Hrvatski veterani insistiraju na dijalogu sa srpskim premijerom, smatrajući da je to jedini siguran način da se dođe do konkretih rezultata, apeluju na smirivanje tenzija u odnosima sa Srbijom, a hrvatske političare pozivaju da se ne služe huškačkim jezikom, rečeno je tada na konferenciji za novinare, nakon razgovora sa šefom SDP-a i kandidatom za premijera na vanrednim parlamentarnim izborima Zoranom Milanovićem.

Srpski premijer nije u četvrtak učestvovao na predsedničkom okruglom stolu Dubrovnik foruma jer Srbija nije članica Inicijative tri mora, ali ima perspektive za njeno učesvtovanje u idućim projektima, rekla je danas hrvatska predsednica u Dubrovniku, prenosi Hina.

Premijer Vučić nije pozvan jer Srbija nije članica 12 zemalja članica Evropske unije na području Jadran-Baltik-Crno more (BABS), kazala je ona na konferenciji za novinare kojom je završen predsednički nivo susreta dvodnevnog Dubrovnik foruma, a sutra se nastavlja rad na nivou resornih ministarstava, navodi Hina.

Takođe je kazala da je svesna da je predizborno vreme razdoblje pojačane retorike i pozdravila je inicijativu hrvatskih veterana da se napetosti smire.

Komentari (1)

Сава Прокоповић из Ритопека

25.08.2016 23:24

Ми не подржавамо контакте Срба са усташама. Шта има Вучић са Колиндом. Она је председник државе, а он председник Владе. Она је гадљива на нашег председника државе, па контактира са председником Владе. Нема шта Вучић да с њом контактира. Испаде да је он слабић у односу на Николића и да усташе остварују своје циљеве преко Вучића. Вучић нас омаловажава, када се састаје са усташама и осталим антисрпским непријатељома. Вучић тако себе приказује као помирљивог саговорника, а остали Срби нису такви.