Kolinda
Dejan Božić
Kolinda

Dejan Božić

Kolinda, Foto: Dejan Božić

Kako je preneo Indeks, jedan od roditelja skrenuo je pažnju na ove detalje na Fejsbuku.

"Morao sam ovo staviti da vidite u kakvoj državi živimo, bio je njegov vrtić na prijemu kod Kolinde i ovo je dobio iz njenih ruku, njenu sliku i čokoladu iz Srbije, pa je li ovo žalosno, i to na Dan dubrovačkih branitelja. Bravo!", navodi se.

Na priloženoj fotografiji se vidi čokoladica "Mony" iz subotičkog Pionira, a Indeks dodaje da je u "duhu severnokorejskog diktatora Kim Džong Una predsednica deci poklonila i sopstvenu fotografiju sa potpisom u zlatnim slovima".

Indeks je pokušao da dobije komentar iz kabineta hrvatske predsednice, ali je "upit po ko zna koji put ignorisan".

Iz Kabineta predsednice poručuju da paket slatkiša nije nabavljala Grabar-Kitarović lično, već njen kabinet i to putem javne nabave od dobavljača, piše hrvatski "Dnevnik".

- Nabavljeni prigodni paket, prema deklaraciji, pakovan je u Vukovaru i sadrži jednu "spornu" čokoladicu. Spomenutim prigodnim paketom upotpunjena je korpa puna hrvatskih proizvoda što je rezultiralo da se među tristotinjak proizvoda našlo i nekoliko "spornih", poručili su nam iz Kabineta predsednice, dodajući da im je "žao ukoliko je to nekoga osobno povredilo", no da smatraju da je gest darivanja važniji od same čokoladice.

Iz Privredne komore Hrvatske poručili su da je predsednica "istinska ambasadorka i promoterka hrvatskih proizvoda i jedan ovakav događaj neće umanjiti sve što je ona do sada učinila", ali su dodali i da "bi bilo dobro da je posegnula za hrvatskom čokoladicom".

 

Komentari (7)

edy

07.12.2016 12:17

Sta je vise sa ti srpski ,hr muslim stvarno ste dosadni daj vise iskorjenite se da se zivi mirno

edy

07.12.2016 12:30

Jasto ne pustate komentar radi takvih novinara i nema mira fuj

nada

07.12.2016 12:48

Glupa Kolinda kako je mogla napraviti takvu gresku - zena toliko duboko pada da joj nema pomoci !!!!!!!!!!!! Super cokolada iz Srbije samo je jos falilo da umesto svoje slike podeli Seseljevu !!!!!!!!!!!!!!!

Covek

07.12.2016 15:54

Nema tu nista lose. Cokolada je svagde ista. To sto su neki zgubidani i indolentni muzeki isfrustrirani neka nikoga ne btine. Nauka je dokazala da su tzv. Hrvati u stvari Srbi koji su primili katolicku veru. Mislenja sam da i dalje treba da se zenimo izmedju sebe, kumimo i obnavljamo prijateljstva. Zivot je vrlo kratak i nema mesta za mrznju. Bog je samo jedan.

Nina

07.12.2016 18:19

Krajnje je vreme da i mi u Srbiji zabranimo svaki uvoz iz HR...

Lili

07.12.2016 18:20

Da smo pametni pa da odmah zabranimo uvoz slatkisa K PLUS,KRAS,KANDIT...i svih ostalih proizvoda iz HR. Njima smo dobri samo kada treba da nam prodaju njihovo smece, a nasih proizvoda u njihovim radnjama ima u tragovima. Kriv je i narod koji njihovu robu kupuje. Isto tako, treba ukinuti ugovor o izbegavanju dvostrukog oporezivanja ili uvesti princip kvota, jer je stetan za Srbiju. Njihovi tajkuni porez na dobit placaju tamo za dobit koju ostvare ovde. Time jasno zakidaju nasoj drzavi

Драгомир

08.12.2016 11:37

За време владавине црногорца Милошевића и његовог слуге Шешеља знамо за СТРАХОВИТЕ несташице свега и свачега.До грађанског рата у Хрватској који је организовао мађар Фрањо Туђман са усташама ја сам тамо често путовао службено.Доносио сам кафу,уље и прашак за веш а да ме је тамо било срамота при куповини!ГОСПОН,НЕМОГУЋЕ ДА ВИ ТО ТАМО НЕМАТЕ?То су ми тамо говорили.Снабдевао сам цео крај а да пола њих нису имали да ми плате.Нема везе јер је то мој комшилук о коме се и дан данас бринем.