Alkohol
Profimedia.rs
Alkohol

Profimedia.rs

Alkohol, Foto: Profimedia.rs

Muslimanske stranke zauzimaju trećinu parlamenta, ali nije isključeno da bi tu ideju mogle da podrže još neke konzervativne stranke.

Indonezija je u rat protiv alkohola krenula 2015. godine kada su zabranili prodaju piva u manjim prodavnicama, a opravdanje im je bilo da su na taj način hteli da zaustave ekspanziju alkoholnih "kućnih" pića koja su često bila pogubna za građane.

Indonezija je stekla reputaciju jedne od liberalnijih muslimanskih zemalja, a neki analitičari pokazuju zabrinutost zbog porasta fundamentalizma. Pravi primer je pokrajina Aceh gde se, za razliku od ostatka zemlje, još uvek primenjuje šerijatski zakon. Tamo je alkohol odavno zabranjen, a često stižu vesti o javnim bičevanjima.

Muslimanske stranke su predložile da se konzumiranje alkohola kažnjava sa dve godine zatvora.

Taj zakon bi bio poguban za turizam, pogotovo za ostrvo Bali.

Komentari (3)

99% terorista jesu muslimani.

08.01.2017 19:36

I gde su sad liberali, Ulrike Lunacek, Mustafe Cerici, Dnevni avazi? Gde je sad gradonacelnik Londona, Sadik Kan, koji je vatreno branio pravo zene da se oblaci kako zeli (to za hidzab u Londonu; nije branio moju zenu koja bi htela da nosi mini suknju po bliskom istoku). Gde je Jusufspahic, koga cak i srbi nisu u stanju da procitaju, nego misle da je kul lik? Eeee, moji vi. Naucicete sve ovo, ali na tezi nacin. Ok, tako ste hteli. Ne bavite se politikom, glumite urbano ludilo . . .

brat ljubo duhovnik

08.01.2017 23:31

@99% terorista jesu muslimani. - na cemu si ti prikane ?

nedjo

08.01.2017 23:30

tu velja ilic bi bio dozivotno