Trebalo je da ostane na kartingu: Antonio  Đovinaci
profimedia
Trebalo je da ostane na kartingu: Antonio  Đovinaci

profimedia

Trebalo je da ostane na kartingu: Antonio Đovinaci, Foto: profimedia

 Ovaj 23-godišnji Italijan se propisno izblamirao u svom drugom nastupu u najbržem cirkusu na svetu, pošto je tokom Velike nagrade Kine uspeo dva puta da se zakuca u zid i potpuno uništi ove skupocene mašine. Prvi peh mu se dogodio na treningu, a na sličan način je završio i na samoj trci.

Đovinaci je još na treningu pokazao da ne zna da vozi

profimedia

Đovinaci je još na treningu pokazao da ne zna da vozi, Foto: profimedia

 Oba puta je izgubio kontrolu nad bolidom gotovo na istom mestu, pošto je kao sumanut pokušao da doda gas na ciljnom pravcu, što očigledno ukazuje na njegovo neiskustvo, ali i neznanje. Đovinaci prilikom udesa čak nije ni bio u krivini, samo je iznenada skrenuo i napravio haos na stazi.

Đovinaci je iz teško oštećenog bolida izašao nepovređen, ali svojim potezom nije baš oduševio gazde tima, koje će verovatno već za sledeću trku vratiti u tim Paskala Verlejna, umesto koga je Italijan dobio šansu u prve dve trke šampionata. Antonio je bio posramljen posle duple greške i redom se izvinjavao članovima svog tima za štetu koju je pričinio, ali više zbog blamaže koja će ga skupo koštati.

I na trci je uspeo da havariše bolid

profimedia

I na trci je uspeo da havariše bolid, Foto: profimedia

 Ovaj dunsterski potez Đovinacija gotovo da je bacio u senku dešavanja na trci, u kojoj je trijumfovao vozač Mercedesa Luis Hamilton. Britanac je trku završio za 1:37,36,160 i ostvario 54. pobedu u karijeri, a petu u Šangaju. Drugo mesto zauzeo je vozač Ferarija Sebastijan Fetel sa zaostatkom od 6,25 sekundi, dok je treći bio Maks Verstapen iz Red Bula, koji je trku počeo na 16. mestu. Verstapen je zaostao za pobednikom 45,192 sekunde.

Četvrto mesto zauzeo je Danijel Rikardo iz Red Bula, a peti je bio vozač Ferarija Kimi Raikonen. Bodove su još osvojili Valteri Botas iz Mercedesa, Karlos Sainc iz ekipe Toro Roso, Kevin Magnusen iz Hasa i dvojica vozača Fors Indije, Serhio Peres i Esteban Okon.

Naredna, treća trka u šampionatu na programu je u nedelju, 16. aprila od 17 časova za Veliku nagradu Bahreina.