Damira Ramadani
RAS

Možda učesnik po starom oprobanom receptu pokušava da zainteresuje publiku da bi podigao gledanost i da bi gledaoci u što većem broju pratili dešavanja iz parlamenta, dok poslanici, prema rečima njihovog kolege, rešavaju šekspirovsku dilemu - kupati se ili se ne kupati, pitanje je sad.

Verovali ili ne, poslanik radikala Zoran Krasić požalio se na miris svojih kolega! Naime, on je zavapio da njegove kolege u Skupštini, narodski rečeno, beže od sapuna ko đavo od krsta.

Ima poslanika koji se danima ne kupaju, a dolaze na sednice, tvrdi radikal koji je, čini se, omirisao prisutne. Hteo je Zoran Krasić da upadne na sednicu jednog Odbora, ali je smrad bio toliki da je odustao. Muke su to poslaničke... Građani, na svu sreću, putem televizijskih prenosa ne mogu osetiti ono na šta se žali gospodin Krasić.

Doduše, građane verovatno više brine to što su poslanici u svojim sukobima izgubili svaku meru i granicu normalnog i pristojnog ponašanja - što ne biraju sredstva kada se svađaju, što jedni drugima udaraju na porodice, decu, majke... Psovke su svakodnevne, samo se čeka da se po receptu iz “veselih” devedesetih uhvate za gušu. Takođe, građane mnogo više brine i to što su poslanici isuviše zauzeti svojim svađama i sukobima nego donošenjem zakona. Kupanje je, ipak, lična stvar poslanika.