Autoput za Novi Sad
Mitar Mitrović
Autoput za Novi Sad

Mitar Mitrović

Ko prekorači brzinu, sledi mu kazna, Foto: Mitar Mitrović

Policija je za to apsolutno spremna i danas kreće sa prvom deonicom, izjavio je ranije direktor policije Vladimir Rebić. 

On je rekao da policija, zahvaljujući dobroj saradnji sa JP "Putevi Srbije", uspela da postojeće resurse tog preduzeća iskoristi da pribavi potrebne podatke, a to su vreme ulaska na određenu naplatnu rampu i vreme izlaska.

"Taj put smo izmerili, pređeni put se deli sa vremenom, imamo jasan pokazatelj kolika je prosečna brzina i mi ćemo praktično od ponedeljka te podatke pribavljati od "Puteva Srbije" i dostavljati ih na kućne adrese građana, a kada se radi o stranim državljanima, oni će se na licu mesta zaustavljati, saopštavaće im se prekršaj i u skladu sa učinjenim prekoračenjem voditi prekršajni postupak ili izricanje novčane kazne na licu mesta", rekao je Rebić.

On je podsetio da za to postoji zakonsko ovlašćenje, još od 2009. godine kada je donet Zakon o bezbednosti saobraćaja, koji predviđa i mogućnost merenja prosečne, odnosno srednje brzine.

Komentari (5)

Paja original

04.09.2017 07:54

Ovi stvarno nisu normalni. Neka pitaju bilo kog psihijatra da li kazne urode plodom. Dobice jedan odgovor - ne. Ocito imaju nameru da osim domacih vozaca maltretiraju i inostrane. Da li igde na planeti postoji autoput na kome vozaci treba da se osecaju kao u kavezu? Drzava u kojoj kriminal cveta i gde tajkuni imaju bogatstva koja ne mogu da se izmere, oni silje zube na vozacima.

Тртрћко

04.09.2017 08:26

СПРЕЧИМО ДРЖАВУ ДА ПЉАЧКА НАС ВОЗАЧЕ?Прво ћемо тражити да се укине наредба да у сред бела дана када сунце пече а ми морамо да опалимо ауто светла.ДРУГО - Где год видимо погрешно постављен саобраћајни знак да пријавимо,НАМЕРНО НА ПРАВОМ ДЕЛУ ПУТА ГДЕ ЈЕ ДОБРА ВИДЉИВОСТ ОБЕЛЕЖИ СЕ ПУНА ЛИНИЈА?Слободно оптужите полицајца да вас је непотребно зауставио нарочито ако сте сами?Укључите мобилни да снимате разговор са саобраћајцем ако мислите да сте непотребно заустављени?

stara garda

04.09.2017 11:41

Podrzavamsvaku meru za sprecavanje stradanja. Moze li ovaj metod i na ostalim putevima na kojima se vise divlja i gine nego a AP?

Paja original

04.09.2017 12:48

@stara garda - Zar ce neki stranac koji ima moderan i kvalitetan auto da vozi na autoputu 60 na sat da bi nasa vlast bila zadovoljna? To nije mera za sprecavanje stradanja kako pises. Bice stradanja i sa ovim i sa onim merama. Jednostavno neko zna, a neko ne zna da vozi. Neko dobije dozvolu na mufte. Neko ima odlicnog instruktora, a neko baju koji miluje dame po kolenima dok saltaju. Opet, nekima das 500 evrica i ne moras ni da polazes vozacki. E, zbog svega nabrojanog se desavaju nesrece.

joca

04.09.2017 12:03

sreca pa je Srbija mala i male su kilometraze do susedne drzave za one koji jos putuju kolima pa se moze izdrzati i ova tiranija i represija. A kad budemo postali zemlja jednog dana ukinuce se agencije za bezbednost saobracaja, ams. i ostale ne bitne institucije koje sluze iskljucivo za pljackanje vozača a naplatne rampe nece postojati jer ce biti vinjete kao u celom svetu.