Škola učionica prazna učionica
Profimedia
Seoska škola Selo Škola Đak Učenik

Profimedia

Dete koje ne sluša dobiće batine, Foto: Profimedia

Pojedine škole u Teksasu ubuduće će tući učenike koji ne slušaju svoje učenike. Kako javlja britanski Independent, ove mere su uvedene u tri škole koje pohađaju deca od četiri do 18 godina.

Za kažnjavanje su propisana jasna pravila - učitelji i nastavnici moći će da koriste drvenu palicu kako bi kaznili neposlušne učenike.

Svaki učenik koji krši pravila ponašanja u učionici ili ne sluša učitelja dobiće po jedan kazneni udarac.

Kako navodi "Independent", roditelji će dobiti upitnik koji bi trebalo da popune, a u kom će im biti postavljeno pitanje da li žele da njihova deca budu na ovaj način kažnjena. Batine će dobijati samo ona deca čiji roditelji pristanu da taj vid kažnjavanja.

Učitelj iz jedne od te tri škole Andrej Amaro kaže da se nada da će ovo biti efektivniji način vaspitavanja dece uzrasta od 4 do 12 godina, nego stavljanje u pritvor, koji se uglavnom primenjuje tako što deca imaju dodatni čas ili predčas.

Amaro kaže da veruje u ovaj način rada koji se primenjivao i dok je on išao u školu.

Navodno će samo vaspitači i direktor škole moći da šibaju učenike, a svaka škola će voditi statistiku o broju udaraca kako bi se izvršila evaluacija nanovo uvedene vaspitne mere.

Komentari (7)

Kasper

25.07.2017 11:54

Nekad je vazila izreka:-koga bije ucitelj toga kasnije ne biju panduri. Kod nas kako je krenulo donece zakon da djaci mogu da biju nastavnike,cak je i pozeljno da to rade bar jednom dnevno.Otisao svet u pm.

Biljana

26.07.2017 00:23

@Kasper - Samo da neko podigne ruku na moju decu ostao bi bez iste. Deca se ne vaspitavaju batinama jer kasnije i sami postaju nasilnici lepa rec i gvozdena vrata otvara sa decom treba razgovarati a to sto pojedinci svoju decu zapuste i nemaju vremena za njih to je vec njihov problem.

JA

26.07.2017 10:41

@Kasper - @BILJANA-Nemoj da pričaš gluposti,mnogo si ti strašna.Ni meni se pomisao na to da iko podigne ruku na moje dete ne sviđa i zaista je neprihvatljiva,ali zaista ,zaista je bilo bolje nekada ,kada smo mi bili deca i kada je učenik poštovao učitelja,a sada tuga.Oni ne smeju ni da povise ton na dete,roditelji kao ti recimo smatraju da su im deca anđeli,krađa nije krađa ako je ispod 5000 din,kazna za ubistvo do deset godina i ode sve u p.m

turimtiga

25.07.2017 11:55

u zlatno doba i mi smo dobijali batina kada smo bili neposlušni, ali zato nismo koristili alkohol a za drogu da ne ponjem, jer nije ni postojala. bili smo primerni učenici i drugari. nismo zlostavljalji naše drugove, već smo ih na protiv podržavali. danas največa pijaca trgovine drogom je škola. želeo bi da to nije tako, ali to je samo želja.

Cisko

25.07.2017 20:17

A sada se spremaju, pošto su nam uvalili zakon o kobajagi, nekakvom nasilju u porodici, da nam na istu foru utrpaju zakon o pravu deteta gde nećemo moći da kontrolisemo našu decu, nego će se ona žaliti dečijem ombudsmanu da time ugrožavamo njihova dečija prava da rade sta hoće.

Svašta

25.07.2017 22:29

Uvek te neko bije?!Ili ucitelj,ili pandur!Stop nasilju!

Dsjz1

26.07.2017 05:14

Neverovatno umesto da rade nesto pametno oni uvode batine u skoli a vamo zabranjeno da roditelj lupne dete i po guzi. Mozak me boli od vasoh izmisljenih gluposti.