Ivana Nikolić urednik „Alo.rs“
RAS
Ivana Nikolić urednik „Alo.rs“

RAS

Ivana Nikolić, urednik „Alo.rs“, Foto: RAS

Kad je baba prevalila preko usta da svi političari mogu da se teraju u majčinu, i Drašković u paketu sa njima, komšika je više nikad nije pozvala na kafu. Baba je otada mudro ćutala kada je reč o politici, da se nekom ne zameri.

Poučena iskustvom, i ja sam nema u ovoj kampanji, ali ne zbog komšija, već zbog toga što nemam koga ni da veličam. Ne sklapam pakt sa vukovima, nisam naklonjena vojvodama, ježim se od stečajnih upravnika i ovih što svako malo gube politički kompas. Ne kapiram fore sa padom aviona, kao ni otkud Duda van basketaškog terena.

Ne verujem više u bilten Nade Macure, lebac ne mesim jer je skupa struja, ni TV ne gledam jer su glumci i pevači pobegli iz serija i sa koncerata u političke spotove. Sada slabo i kafenišem, jer ne stignem ni da dohvatim šećer, a već čujem kako se za susednim stolom preganjaju zašto je Janković bolja opcija od Vučića ili kontra.

Odbijam i da šetam, jer osim što me saleću sa olovkama i upaljačima, u prolazu čujem: „Ave, Beli“, „Brže, jače, bolje“... Izbegavam i Fejsbuk, jer obeleh i osaših od postova, a sramota me i psovki u komentarima.

Zato imam samo jednu želju, da prespavam celu kampanju i da se probudim 3. ili 17. aprila i da ne znam ko je predsednik.

To bi značilo da je Srbija konačno postala država u kojoj može normalno da se živi. To verovatno znači i da ću prespavati narednih bar 20 godina...

Žao mi je što svi nismo prespavali prethodnih 20, jer onda ne bismo svi otišli u majčinu, u paketu sa političarima...

Komentari (12)

Vlada

13.03.2017 05:55

Nijedan ne zasluzuje moju gradjansku paznju i glas na izborima....ne izlazim na glasanja od 2000-te, od kako su ova demokratska g...na dosla na vlast i "uzjahala" Srbiju i narod...ali tako je raja htela, e sada izvolite lupajte u serpe, lonce i pstaljke pa navalite......tako treba....

Demokrate

13.03.2017 09:31

@Vlada - su preletele u jato SNS. DACU GLAS JANKOVICU. ČOVEK JE NA NIVOU I POZNAVALAC PRAVA. SRBIJI TREBA UMNA LIČNOST KAO ŠTO JE JANKOVIC. KONAČNO PRAVO DA ZAVLADA I SVAKI GRADJANIN DA OSTVARI SVOJU PRAVDU. SRETNO JANKOVICU I NAROD TE ČEKA.

NE

13.03.2017 11:32

@Vlada - izlazis od 2000. zbog demokra?! Zanimljvo! A bilo ti lepo devedesetih kad nas je tadasmji vodja i njegova klika gurnuli u besmislen rat, sankcije, redove, nemastinu, plate i penzije koje do uvece nisu imale prepodnevnu vrednost, istorijsku inflaciju, piramidalne banke, unistenu privredu, svakodnevna ubijanja na ulici,org.kriminal koji je tad ojacao i poceo da preuzima drzavu...Bravo, mora da si deo onih 2% koji su tad ziveli kao bubreg u loju!

Dan kao Dar

13.03.2017 05:55

Covecanstvo je prihvatilo Igru novca,davno,i nikada ne ucestvujem u tim igrama!Jer su sirove,glupe,jedu energiju coveka,ubijaju mu sve lepo u njemu!Nikada nisam zelela da mi prepreku na mom putu prave nametnuti mracni cvorovi!Posmatram sve sa visine od 200m.,i nista me i ne dotice! I ponovo procitam"Majstor i Margarita"-da se podsetim ko stvarno vlada svetom i koliko nista ne znamo,a verujemo da se zbog nas planeta okrece!

BG

13.03.2017 06:43

GLASACEMO ZA JANKOVICA I JANKOVIC JE ČOVEK KOME VERUJEMO.

saw

13.03.2017 07:36

zbog takvih nam je ovako koji bi da prespavaju a da nepismeni odlucuju umesto njih

Alpacino

13.03.2017 10:45

@saw - Tako je... dok mi spavamo, glasace oni koji imaju vise ociju nego zuba.... bas joj je "pametan" komentar. Ocigledno je da ova podrzava Vucica.

Spavaci

13.03.2017 13:26

@saw - E,ovi koji bi da prespavaju,u stvari su jedino budni stvarno!I dobro vide,osecaju i prepoznaju smetliste i mulj u kome se covek nalazi!Ostali koji misle da mogu promeniti nesto,samo gube vreme,snagu i kratke godine ovog zivota,u jalovom pokusaju cupanja iz zivog blata!To su spavaci!Koje samo vodi primarni instikt gladi,koju nikada ne utole!Nismo mi akteri odluke u ovakvim dogadjajima!Gospodari ovoga sveta sede u Wasingtonu,NY,i Londonu,i vesto uz zabavu vode ovakve igre!

Andja

13.03.2017 08:55

Tacno 26 godina .. se u Srbiji bira po partijskoj liniji a ne po kvalitetu ...mnogi su osedeli od cekanja , drugi se izselili a treci nisu medju zivima a u Srbiji sve po starom ..

Ceca

13.03.2017 09:54

@Andja - KVALITET I ČVRST STAV ISKLJUČIVO POSEDUJE JANKOVIC ANDJO. GLASAMO ZA PRAVDU I PRAVNU DRŽAVU ZA KANDIDATA SAŠU JANKOVICA. AJMO ANDJO BROJ 2.

Pa zna se

13.03.2017 09:15

SAŠA JANKOVIC

VERA

13.03.2017 11:39

vi bi gdjo, kao novinarka, trebalo da imate politicku svest i da znate ulogu izbora u drustvu! Vi da prespavate a drugi da za vas naprave normalnu drzavu??Nadam se da vam je poznato da i u normalnim drzavama gradjani izlaze na izbore jer je to nj.pravo a i duznost( cak i kaznjivo ako ne izadju)! Da kaze se da i ne znaju ko im je predsednik mada nije bas tako. Samo kod njih predsednik ne visi na tv ekranu svaki dan.