Jirgen Klop
Profimedia
Jirgen Klop

Profimedia

Jirgen Klop, Foto: Profimedia

- Nema frustracije. Pre finala mislim samo na igru, sve što možete da uradite je da pobedite ili izgubite. Sve ekipe koje sam predvodio u finalima su igrale zaista dobro i utakmice su bile tesne, pa nisam frustriran svojim rekordom u finalima. Naravno, mogao sam da osvojim više trofeja, ali tako je kako je. Nisam bio srećan posle finala koje sam gubio, ali sada o tome ne razmišljam. Imam srebrne medalje, a to je bolje nego da ih nemam. Što više vremena prođe bez trofeja, više se trudiš - rekao je Klop.

On je dodao da posle plasmana u finale Lige Evroea uvećano njegovo poverenje u igrače.

- Došao sam u Liverpul pošto sam bio uveren u kvalitet igrača. Na početku sam bio jedini, ali sada još nekoliko ljudi to zna. Osećam se veoma dobro jer su zaslužili finale. Nisam siguran šta će se sutra dogoditi, ali i samo iskustvo u finalu je važno - dodao je 48-godišnji nemački trener.

Osvajač Lige Evrope će se plasirati u grupnu fazu Lige šampiona za sledeću sezonu. Liverpul je osmi u Premijer ligi i nije obezbedio učešće u evropskim takmičenjima sledeće sezone, a Sevilja sedma u španskoj Primeri i na osnovu tog plasmana igraće u kvalifikacijama za Ligu Evropa.

Ako Sevilja osvoji Kup kralja protiv Barselone, obezbediće plasman u grupnu fazu Lige Evrope. Nijedan klub do sada nije osvojio neki evropski trofej tri puta uzastopno, a Sevilja će to sutra pokušati.

Sevilja je do sada četiri puta osvojila Ligu Evrope, nekadašnji Kup UEFA, a Liverpul tri puta. Obe ekipe su nedavno igrale u Bazelu. Liverpul je u grupnoj fazi Lige šampiona u oktobru 2014. godine izgubio od Bazela sa 0:1, a Sevilja je ovog marta u osmini finala Lige Evrope odigrala bez golova sa tim klubom, a u revanšu je pobedila sa 3:0.

Klop će pokušati da osvoji svoj prvi trofej od 2012. godine i Kupa Nemačke, kada je Borusija Dortmund pobedila Bajern iz Minhena sa 5:2.

Nemački trener od tada nema uspeha u finalima takmičenja, pošto je 2013. i 2015. sa Borusijom poražen u utakmici za trofej Kupa, 2013. u finalu Lige šampiona, a ove godine je na "Vembliju" posle penala izgubio od Mančester sitija u finalu Liga kupa.

Liverpul i Sevilja sastaju se u sredu od 20.45 časova na stadionu "Sent Jakob Park" u Bazelu.