Klaudio Ranijeri na meču protiv Briža
Profimedia
Klaudio Ranijeri na meču protiv Briža

Profimedia

Klaudio Ranijeri na meču protiv Briža, Foto: Profimedia

Ranijeri je otpušten zbog loših rezultata ove sezone, iako je prethodne napravio veliki uspeh osvajanjem šampionske titule u Premijer ligi.

Harizmatični trener Liverpula Jirgen Klop uporedio je Ranijerijev otkaz sa izborom Donalda Trampa za predsednika SAD.

- Iznenađen sam što se tako nešto uopšte dogodilo. Postoji mnogo čudnih stvari, kao što su Bregzit, Tramp, Ranijeri. Ne razumem. Nemam pojma zašto je Lester to uradio - rekao je Klop.

Trener Mančester junajteda Žoze Murinjo rekao je da je Ranijeri napisao najlepšu istoriju u Premijer ligi.

- On je zaslužio da se stadion Lestera zove po njemu. To je najlepša priča Premijer lige u istoriji. Veoma je teško prihvatiti odluku da se otpusti, niko neće uraditi ono što je on uradio - rekao je Morinjo.

Legendarni fudbaler, a sada trener Stouka Mark Hjuz kazao je da će se klubovi "otimati" oko italijanskog stručnjaka.

- Ono što je Ranijeri uradio sa Lesterom je neverovatno i zauvek će ostati po tome. Puno poštovanje, siguran sam da će brzo dobiti drugi posao - kazao je Hjuz.

Pojedini mediji su preneli da su igrači Lestera najviše uticali na otpuštanje, a trener Čelsija Antonio Konte je rekao da se nada da to nije tačno.

- Veoma tužno, razočaran sam kao njegov prijatelj i kao trener. Ako je tačno to za igrače, to znači da postoji nedostatak poštovanja. Ako se to dogodilo, znači a je klub slab, bez energije. Nije u redu ako igrači mogu da kontrolišu sudbinu trenera - rekao je Konte.

Podrška je stigla i iz sveta ragbija, a selektor Engleske Edi Džouns je rekao da gaji velike simpatije prema Ranijeriju.

- Lester je neverovatna priča i gajim velike simpatije prema Ranijeriju. Možete da razumete zašto mi treneri moramo da gledamo preko ramena - rekao je Džouns.