Đorđe Pantić
A. Dimitrijević
Ne boji se Milijaševih šuteva: Filip Kljajic

A. Dimitrijević

Najbolji u ligi: Filip Kljajic, Foto: A. Dimitrijević

Međutim, golman aktuelnog šampiona države prošle sezone je bio jedan od najzaslužnijih za osvajanje titule, koja je dobrim delom izvojevana jer je Kljajić u poslednjih nekoliko kola domaćeg šampionata začarao svoju mrežu. To se brzo zaboravlja, kao što će i ovaj mali pad forme ubrzo biti prošlost, tvrdi za „Alo!“ nekadašnji golman crno-belih Đorđe Pantić.

- Golmanska priča je sprecifična. Kada dobro obavljaš posao, svi te hvale, a čim napraviš dve-tri greške, odmah si na stubu srama. Napravio je dve greške, pa šta, ja se ne sećam kada je imao poslednji kiks pre toga. Čini mi se da je cele prethodne sezone imao možda jednu grešku. Možda je došlo i do malog pada forme, ali ne treba mu zbog toga „seći glavu”. Kada, na primrer, napadač promaši nekoliko zicera, niko mu ništa ne prigovara, a golmane odmah osuđuju - ističe Pantić u razgovoru za naš list.

Mađari nisu nikakav bauk

Pantić je posle Partizana igrao u mnogim evropskim klubovima, među kojima je i mađarski Debrecin. O Videotonu, narednom rivalu crno-belih u kvalifikacijama za Ligu Evrope, nema preterano visoko mišljenje.

- U dresu Debrecina sam igrao protiv Videotona u domaćem šampionatu. Takođe, sa mađarskim klubom sam igrao i Ligu šampiona i dobro poznajem tamošnje fudbalske prilike. Ako budemo igrali kao protiv Olimpijakosa, prolazimo ih sigurno. Mađari nisu nikakav fudbalski bauk. Samo disciplinovano i bez potcenjivanja i ulazimo u grupnu fazu Ligu Evrope - kaže on.

Po njegovom mišljenju, Kljajić je kadar da jednog dana zaigra za reprezentaciju, te da će iz ovoga izaći još jači.

- Filip je stabilna ličnost i mislim da će iz ovoga izaći još jači. On je jedan od najboljih golmana u ligi, a ne bi me čudilo da zaigra i za reprezentaciju, tek mu je 26 godina. Ovi kiksevi se brzo zaboravljaju, što bi se reklo - i ovo će se juče zvati. Juče protiv Voždovca je podbacio ceo tim, ne samo on. Golman je poslednja prepreka, a ispred njega ih ima još mnogo. Nije smak sveta, ne sećam se kada smo izgubili poslednji put - dodao je nekadašnji čuvar mreže Partizana.

Gol crno-belih je siguran jer ga brane tri pouzdana čuvara mreže.

- Stevanović je odličan golman, Jovičić takođe. Ne bi bili u Partizanu da nije tako. Ne ulazim u to hoće li trener Đukić nešto menjati, ja sam u omladinskoj školi. Često sretnem te momke i uvek se lepo ispričamo i razmenimo mišljenja. Imaju odličnog trenera Jovšića i siguran sam da čine sve da Partizan bude jači i bolji - zaključio je Đorđe Pantić.

Komentari (2)

jug

11.08.2017 21:07

Kakav trener takvi i golmani. Ko je pa taj Jovsic?

Car

11.08.2017 22:13

Ajde brate mi smo svi mutavi pa si ti doso da nam pojasnis. Vodi ga kuci ako ti je toliko prirastao uz srce