Nova zdravstvena knjižica
Alo!/Ana Paunković
Nova zdravstvena knjižica

Alo!/Ana Paunković

Nova zdravstvena knjižica, Foto: Ana Paunković

Iz tog fonda je saopšteno da ovaj servis pruža mogućnost osiguranim licima da provere da li je njihova zdravstvena kartica proizvedena.

Servis je dostupan na sajtu Republičkog fonda, pod naslovom “Proverite da li je vaša zdravstvena kartica proizvedena”.

Da bi osigurano lice dobilo povratnu informaciju o statusu proizvodnje zdravstvene kartice, potrebno je da unese svoj LBO broj i da klikne na dugme “Proveri”.

Primenom ovog servisa, sva osigurana lica će moći da se informišu o statusu proizvodnje njihove zdravstvene kartice bez potrebe odlaska na šalter Republičkog fonda“, rekla je dr Verica Lazić v.d. direktora Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.

Ideja korišćenja servisa je ta da osigurana lica ne moraju da odlaze na šalter Republičkog fonda kako bi proverili da li je njihova zdravstvena kartica proizvedena, već to mogu učiniti putem sajta Republičkog fonda.

Ukoliko servis na sajtu pruži informaciju da je zdravstvena kartica proizvedena, osigurano lice treba da se javi matičnoj filijali, odnosno ispostavi, u cilju preuzimanja zdravstvene kartice.

Republički fond će nastojati da i u narednom periodu razvojem elektronskih servisa unapredi kvalitet usluga prema osiguranim licima. 

Komentari (4)

Su

29.03.2017 14:51

Zvanicni sajt Republike Srbije koji "padne" svaki put kad mediji objave da jednim klikom mozemo nesto da proverimo. Neozbiljno.

marginalno

30.03.2017 05:58

Svi smo unapred uplatili isporuku zdravstvene kartice poštom. Zašto osigurano lice da se javi matičnoj službi radi preuzimanja kartice? Ima i bolesnih, teško pokretnih osiguranika, zato je i uplaćena dostava poštom. Da li je zakonito prodavati maglu? Da li će Pošta da vrati unapred naplaćeni iznos dostave i to sa kamatom?

Voša

30.03.2017 13:02

@marginalno - Zabole njih za bolesne, mene spopadaju sa besplatnim lekarskim pregledima na fiksni telefon a da zakažeš neki pregled onda ,,nema mesta,,....izeš takvo ,,zdravstvo,,

marginalno

30.03.2017 17:10

@marginalno - Botino sa minusom na moj komentar, ako imate, a očigledno imate viška para, platite svim osiguranicima dostavu zdravstvenih kartica na kućnu adresu i budite pravi Džek. Ovako, pokrijte se svojim dugačkim jezikom i ostavite pošten narod na miru. Zar vas nije sramota???