Mars
Profimedia
Mars
Mars, Foto: Profimedia

 

- Svemirski program "Spejs iks" ima najviše šansi, jer imaju veliku želju i mnogo novca, tako da bi na njih dao 5 dolara za jedan uloženi. Nasa sa druge strane ima novca, ali šanse su im slabije jer donose proračunate oduke, vode se politikom i počeli su da štede, tako da su im šanse 1:80.

Rafael Esparza
Rafael Esparza, Foto: Fejsbuk

 

Veće šanse u odnosu na NASA, Esparza daje čak i na program "Mars One" koji u zadnje vreme malo posustaje, ali njihova želja je da izgrade prvu koloniju na Marsu i da naprave veliki rijaliti projekat, tako da su im šanse po Rafealu 1:15.

Kinezi imaju za nijansu veće šanse od Evropske svemirske agencije, ali manje od svih ostalih konkurenata jer mnogo kasne, pa je njihovom svemirskom programu data mogućnost 1:100, a Evropljanima 1:300. On jednostavno ne vidi mogućnost da Evropska svemirska agencija bude prva na toj misiji.

- U odnosu na ESA, veće šanse dajem Rusiji. Recimo da bih na jedan uloženi dolar isplatio 60 zelembaća, ako bi Rusija bila prva sa ljudskom posadom na Marsu. Putin je ipak ozbiljan lik.