Favorit:  Novak  Đoković
profimedia
Favorit:  Novak  Đoković

profimedia

Favorit: Novak Đoković, Foto: profimedia

Jedini grend slem koji nedostaje svetskom broju jedan počinje u nedelju, 22. maja, a dvostruka osvajačica Pariza dobro zna da poraz protiv Endija Marija neće poremetiti Novaka na putu ka glavnom cilju.

Zanimljivo, Navratilova je otpisala osvajača mastersa u Rimu uoči starta grend slema na zemljanoj podlozi.

Dvostruka osvajačica Pariza: Martina Navratilova

profimedia

Dvostruka osvajačica Pariza: Martina Navratilova, Foto: profimedia

- Jedina pretnja Đokoviću na Rolan Garosu biće Rafael Nadal. Na zemljanoj podlozi ostali igrači nemaju šta da traže protiv ovih velemajstora. Nadam se da njih dvojica neće biti u istom delu žreba, ali ako se to desi, prednost dajem Novaku. On je apsolutni favorit na svakom turniru i nikada ne bih smela da se kladim protiv njega - poručila je Navratilova.

Bivša američka šampionka nema dileme ni u vezi sa pobednikom u ženskoj konkurenciji. Serena Vilijams je njen izbor.

- Serena je na vrhu, skoro uvek u finalima i osvojila je grend slemova kao niko dosad. Iako je ove godine igrala samo na četiri turnira, ona je favorit u Parizu. Još je gladna trofeja - rekla je Navratilova.

Rodžer Federer

profimedia

Rodžer Federer, Foto: profimedia

 

Federer propušta Rolan Garos!

Treći teniser sveta Rodžer Federer zbog povrede kolena i bolova u leđima otkazao je nastup na predstojećem Rolan Garosu, prenosi švajcarski „Basler cajtung“. Rodžer (34) će tako prekinuti impresivan niz od 65 uzastopnih nastupa na grend slem turnirima. Federer je jedinu titulu na Rolan Garosu osvojio 2009. godine, od 17 grend slemova koliko ih ima u karijeri.

 

Kakav sin, takav otac: Srđan  Đoković

Youtube

Kakav sin, takav otac: Srđan Đoković, Foto: Youtube

 

Srđan trenira Noleta

Novak je počeo pripreme za Otvoreno prvenstvo Francuske, a deo treninga je odradio sa neuobičajenim sparing partnerom, svojim ocem. Srđan Đoković je bodrio sina na turniru u Rimu, posle kojeg je iskoristio priliku da odmeri snagu sa najboljim teniserom sveta.