Kim Džong Un
Profimedia
Antraks u Briselu?

Tanjug/AP

Antraks planira da koristi kao biolosko oruzje, Foto: Tanjug/AP

Lekari u Seulu koji su pregledali dezertere iz Severne Koreje ostali su u čudu kada su u krvi jednog od njih pronašli antitela na antraks!

Kako pišu mediji, jedino moguće objašnjenje za to je da je muškarac bio u kontaktu s tom smrtonosnom bakterijom!

Ovo saznanje lekara potvrđuje dosad navodne izveštaje kako Severna Koreja razvija biološka oružja kojima može da preti komšijama, ali i svetu, s obzirom da biološka oružja mogu da se kombinuju s raketnom tehnologijom na velike udaljenosti.

Antraks je akutna zarazna bolest koju izaziva gram pozitivna, aerobna bakterija, bacilus antraksa. Većina oblika ove bolesti su smrtonosne i za ljude tako za životinje.

Za antraks postoji efikasna vakcina, a neki oblici ovog oboljenja dobro reaguju na antibiotsku terapiju. Do uvođenja i široke upotrebe efikasnih veterinarskih vakcina, antraks je bio fatalna bolest goveda, ovaca, koza, kamila, konja, svinja u celom svetu.

Prisutnost antitela otkriva kako je prebegli vojnik iz Severne Koreje bio izložen bakteriji, ali se nije razboleo, ili je možda bio vakcinisan.

- Potvrđujem da su u telu vojnika koji je iz Severne Koreje pobegao u Južnu Koreju krajem 2017. godine pronađena antitela antraksa, što je dokaz da Severna Koreja zaista ima opasan soj bakterije koji može da koristi smrtonosno oružje - izjavio je južnokorejski zvaničnik.

Komentari (2)

Sta bi bilo da uspeju da smeste Putinu i Rusiji

05.01.2018 10:28

Kim ima ono sto imaju svi oni koji zele da ga napadnu . Nama su prvo naredili da unistimo tako nesto , da unisitimo sve sto imamo u vezi atomske bombe i sada smo tu gde jesmo, nigde , pred ulaz u EU koja se ne zna kakav ce biti STA AKO UVEDU KRALJIVINE U SVE DRZAVE, pred menjanjem smo Ustava u svakom slucaju treba da se konsultujemo sa Rusima i bez njih i njiihovih saveta nista da ne menjamo u nasem Ustavu , naravno to samo dok je Putin na celu Rusije a sve vreme da razmisljamo ako on nije n

Mima

05.01.2018 10:49

Hemijsko oružje se od Sadama iz Iraka preselilo kod Kima u S.Koreju! Neko zajebano plutajuće oružje...