Nemanja Maksimović
Profimedia.rs
Nemanja Maksimović

Profimedia.rs

Nemanja Maksimović, Foto: Profimedia.rs

Ako se po jutru dan poznaje, po spisku igrača na koje selektor Radovan Ćurčić računa za prijateljske mečeve protiv Poljske i Estonije, može se zaključiti da se reprezentacija "podmlađuje" i da neki novi klinci dobijaju šansu da se dokažu.

Pristalica smene genaracija u nacionalnom jeste i "zlatni orlić", član kazahstanske Astane, Nemanja Maksimović, iako nije se nije nadao pozivu u ovom trenutku.

- Nisam očekivao poziv, zaista. Možda sam ga zaslužio, ali imajući u vidu da je kazahstansko prvenstvo tek počelo, ima mnogo igrača koji u ovim trenucima imaju više mečeva u nogama. U svakom slučaju, velika mi je čast. Sada je na meni da se borim, da kidam i dokažem da nisam za džabe pozvan - ističe Maksimović u razgovoru za "Alo!".

Nemanja Maksimović

Profimedia

Maksimović na Mondijalitu, Foto: Profimedia

Volim da dajem golove!

U fudbalske kvalitete mladog reprezentativca uverili smo se u prošle godine, kada je u važnim mečevima pokazao golgetersko umeće. Postigao je pobedonosni pogodak za "orliće" u finalu Mondijalita protiv Brazila, vredan titule prvaka sveta, a zatresao je mrežu u dresu Astane protiv APOEL-a, čime je direktno uveo kazahstanski tim u Ligu šampiona.

- Igram u veznom redu, gde mogu da odgovorim i ofanzivnim i defanzivnim zadacima, zavisno od uloge koju mi trener dodeli. Više volim da se ubacujem iz drugog plana i postižem golove, ali mi nije strano ni to da pomažem odbrani - ističe Maksimović.

Svaka čast Grujiću!

Maksimović je na Novom Zelandu igrao u timu sa vezistom Liverpula Markom Grujićem za "orliće", a sada će imati priliku da zajedno nastupe i za A tim.

- Sve pohvale za Gruju. Pre svega je sjajan momak i veliki drugar, a svojim igrama u Zvezdi zaslužio je da se nađe na "Enfildu". Počastvovan sam što ćemo ponovo igrati zajedno - tvrdi Nemanja.

Prvotimac Astane koji je dosada imao zavidnu minutažu u klubu tvrdi da je konačno došao red da on i njegovi drugari pokažu da nisu slučajno osvojili Mondijalito, već da će u budućnosti biti nosioci igre "orlova".

- Spremni smo da odgovorimo svim zahtevima. Pritisak je veliki jer obično kad napraviš uspeh poput osvajanja Svetskog prvenstva, ljudi očekuju da budeš na vrhunskom nivou. Voleo bih da što pre dobijemo šansu i da uz pomoć iskusnijih kolega budemo kompaktan tim - nada se Nemanja.

 

Bolje da igram, nego da grejem klupu!

Kada je u pitanju klupski fudbal, Maksimović je zadovoljan statusom u Kazahstanu, a za razliku od njegovih vršnjaka koji sanjaju Mančester, Bajern, Real, Barselonu, on i kad bi promenio sredinu, voleo bi da ode u klub gde neće sedeti na klupi za rezervne igrače.

- Jednog dana ću otići iz Astane, a prilikom promene gledaću da odem u klub gde bih igrao fudbal. Jako je važno da ne sediš na klupi. Ne znači mi ništa da odem u neku prvoklasnu ekipu, a da ne igram. Zadovoljio bih se prosečnim evropskim klubom, samo da imam dobru minutažu - razborito će Maksimović.

Nemanja Maksimović

Profimedia

Maksimović u dresu Astane, Foto: Profimedia

 

Mijate, oporavi se što pre!

Vezista Astane kaže da je ostao u kontaktu sa većinom "Novozelanđana", međusobno se bodre i sasosećaju jedan sa drugim.

- Čujem se redovno sa drugarima "orlićima", zajedno delimo i dobro i loše. Sergeja muči povreda, ali će se brzo oporaviti u ponovo biti u reprezentaciji. Mijat Gaćinović je napravio dobar ugovor u Ajntrahtu, ali trenutno ima mononukleozu pa ne igra. Uskoro će se i on vratiti i verovatno nam se pridružiti u nacionalnom dresu.

 

 

 

Komentari (1)

fikret

21.03.2016 14:53

Makso i matic da igraju...