Hofenhajm - Bajern, Bundesliga
Profimedia
Hofenhajm - Bajern, Bundesliga

Profimedia

Bundesliga, Foto: Profimedia

Šalke je vodio, ali je Keln preokrenuo i pobedio sa 3:1. Pogotke za goste s postigli su Juja Osako, Antoni Modest i Simon Celer.

Srpski reprezentativac iz Šalkea Matija Nastasić sedeo je na klupi, isto kao i Filip Mladenović u Kelnu, dok je Miloš Jojić igrao do 61. minuta za goste.

Keln ima 10 bodova, dva manje od vodećeg Bajerna. Šalke je propustio priliku da zabeleži prvi bod ove sezone i ostao je poslednji bez učinka.

Bajern je opravdao ulogu favorita protiv berlinske Herte, koju je u Minhenu pobedio sa 3:0 i sa maksimalnim učinkom ostao na čelu tabele.

Golove su dali Frank Riberi, Tijago Alkantara i Arjen Roben, koji je ušao sa klupe i prvi put zaigrao ove sezone.

Lajpcig je nastavio sa dobrim rezultatima u svojoj debitantskoj sezoni u Bundesligi, pošto je na svom stadionu igrao nerešeno 1:1 sa Borusijom Menhengladbah.

Novajlija u nemačkom prvenstvu je imao priliku i da pobedi, ali nije držao koncentraciju do kraja utakmice. Strelac protiv učesnika Lige šampiona bio je Timo Verner u šestom minutu.

Lajpcig ima osam bodova i šesti je na tabeli, dok je Borusija mesto ispod sa bodom manje.

Majnc je u finišu utakmice protiv Verdera u Bremenu pobedio, iako je domaćin vodio od 12. minuta golom Izeta Hajrovića. Junus Mali i Pablo de Blazis su u 88. i 92. doneli preokrete gostima.