Keba
screenshot
Keba

screenshot

Kriv je , Foto: screenshot

Pesmu "Imao sam" je prvobitno snimila Nada Obrić, a onda ju je Keba bez pitanja obradio.

U Nadinom izvođenju, ova pesma nije postigla zapaženi uspeh, a pevačica za to ''krivi'' rat.

- Pesma ''Imala sam ljubav jednu'' izdata je na početku rata i to je bio razlog što ona nije prošla kod naroda. Taman kada sam mislila da je snimim opet, jer je zaista sjajna, ja na televiziji čujem Kebu kako peva moju pesmu. On je sa tom pesmom napravio posao - rekla je pevačica i otkrila da je ovo za nju bilo veliko iznenađenje, budući da je kolega nikada nije ni pitao da snimi njenu pesmu, već je kontaktirao samo kompozitora.

Nada Obrić

Zoran Ilić

Oprostila mu, Foto: Zoran Ilić

Bez obzira na sve, ostali su u dobrim odnosima:

- Nije mi javio, pitao je kompozitora koliko znam, ali ja bih na njegovom mestu nazvala i pitala. On nije. S moje strane nije bilo problema, ali mogao je bar da mi kaže, a ne tako da uzme bez pitanja. Ali to sam mu oprostila i u dobrim smo odnosima - kazala je pevačica.

Komentari (4)

verovatno zbog naočara

20.04.2017 21:27

Kako samo pametno deluje ovaj karate pevač.

Nebojša

20.04.2017 22:20

Кеба је својевремено крао и од ролингстонса, Влатка Стефановског, Звонка Богдана итд., тако да је ово најмања крађа јер му је композитор дозволио.

Žeks

21.04.2017 01:54

Keba voli da kraducka ali u ovom slučaju, za divno čudo, sve izgleda uredno. Upitao je kompozitira čija je i pesma a potrebe nije bilo da pita i Nadu kao izvođača prve verzije. Onomad se i Hanka ljutila na Harija što je "Crni Sneg" prodao Ceci i Lukasu, pa nikom ništa.

drAgi

21.04.2017 05:24

Ako je kompozicija negde registrovana, a po redu stvari u pravnoj drzavi je priznato autorstvo cim delo nastane (u CH se autoru priznaje autorstvo na muzicko delo i bez registracije kod SUISA-e) onda nema sta da se neko javlja pevacu ili instrumentalisti bilo koje prethodne varijante izvodjenja. Ko hoce izvede ponovo kompoziciju i novci idu agenciji za zastitu autorskih prava; koja zadrzava 7% za sebe a ostalo deli kompozitoru, arranzeru i textopiscu. Keba, dakle, nije morao nikog da pita.nesto