Nikola Jokić
profimedia
Nikola Jokić

profimedia

Nikola Jokić, Foto: profimedia

Kako sam kaže, naš najbolji ruki u istoriji NBA lige raduje se pozivu selektora Đorđevića u nacionalni tim, ali postoji mogućnost da ga klub ne pusti.

- Ukoliko budem deo tima, biću mnogo uzbuđen. Želimo da pokažemo svetu da se Srbija vraća među najbolje košarkaške nacije na planeti. Svako sanja da jednog dana igra na Olimpijskim igrama. Međutim, mnogo toga može da se desi do leta. Iskreno, nisam siguran da li moj tim želi da me pusti ili da li ću biti zdrav, zbog čega ne mogu ništa da obećam svojoj zemlji, kako ne bi posle ispalo drugačije. Tražim samo strpljenje i vreme, ali i naglašavam da bi mi bila velika čast. Svakako da je ekipa jaka i bez mene - rekao je Jokić.

Prema rečima Miroslava Nikolića, pomoćnog trenera košarkaša Srbije, nedolazak Jokića bi predstavljao veliki udarac za nacionalni tim, a eventualno odsustvo i Bobija i Bjelice predstavljalo bi pravu katastrofu.

Bobi  Marjanović

profimedia

Bobi Marjanović, Foto: profimedia

- Plašim se da bismo mogli da ostanemo bez sve trojice igrača iz NBA. Želimo da se kvalifikujemo na Olimpijske igre u Riju, a podsećavam vas da smo na EP u Francuskoj bili četvrti, jer nam San Antonio nije dao Bobija. Ako se svi jave, ne samo da ćemo biti sigurni učesnici u Riju, već ćemo ići i na medalju, jer bismo bili jaki kao zemlja.

Nemanja  Bjelica

profimedia

Nemanja Bjelica, Foto: profimedia

Da budem potpuno iskren, mislim da možemo i bez njih da se snađemo na kvalifikacionom turniru u Beogradu, ali ako ne budemo mogli da računamo na igrače San Antonija, Denvera i Minesote na Olimpijskim igrama, bićemo daleko slabiji. ako ne budu igrali, biće to gadna glavobolja za selektora Đorđevića - kaže Muta za „Alo!“.

U Beogradu napadamo Rio

Srbija će na kvalifikacionom turniru u Beogradu (od 4. do 10. jula) igrati u grupi sa Angolom i Portorikom, dok su u B grupi Češka i Letonija, a pobednici grupa će se boriti za odlazak na Igre.