Esteban Lazo Hernandes
Alo!
Esteban Lazo Hernandes

Alo!

Esteban Lazo Hernandes, Foto: Alo!

„Alo!“ je došao do ekskluzivnih fotografija na kojima se vidi kako treći čovek Kube polaže venac u Kući cveća najvećem sinu naših naroda i narodnosti.

Predsednik kubanske skupštine Hernandes doputovao je u subotu u diplomatsku posetu Beogradu, ali pre zvaničnih susreta, koje će imati sa zvaničnicima Srbije, otišao je na grob doživotnog predsednika SFRJ, lidera Komunističke partije Jugoslavije i druga Fidela Kastra Josipa Broza Tita.

On je, kako saznaje naš list, po sletanju u Beograd tražio da mu se organizuje poseta Titovoj večnoj kući, kako bi mogao da se pokloni i oda počast velikom borcu za komunističke ideale.

- Hernandes je u Srbiju doputovao 25. juna i u njoj će boraviti tri dana, a jedna od velikih želja mu je bila da poseti Titov grob, što je juče i učinio - kaže naš dobro obavešten sagovornik.

I dalje voljen na Kubi: Josip Broz

Alo!

I dalje voljen na Kubi: Josip Broz, Foto: Alo!

Inače, zanimljivo je da je prilikom posete lidera SFRJ Josipa Broza Tita Havani 1979. Hernandes bio jedan od članova delegacije za doček druga iz Jugoslavije, kada je imao priliku i da lično upozna maršala iz Beograda.

Nije tajna da je na Kubi Tito jedan od omiljenih likova i da je možda najveći aplauz ikada dobio baš na sastanku u Havani. Hernandes je kao funkcioner Komunističke partije Kube bio prisutan tada i tu je i video Josipa Broza, koji je tada važio za jednog od najmoćnijih ljudi sveta, a to predsednik kubanske skupštine veoma dobro pamti.

Esteban Lazo Hernandes je funkcioner Komunističke partije Kube i lični prijatelj porodice Kastro, rođen je 1944. godine, a na mesto šefa kubanskog parlamenta izabran je 2013. godine.

Sastanci sa državnim vrhom

Predsednik kubanske skupštine u Beogradu će se sastati sa predsednicom Skupštine Srbije Majom Gojković koja mu je domaćin, premijerom Aleksandrom Vučićem, šefom diplomatije Ivicom Dačićem i predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.