Bogoljub Karić
Ognjen Radošević
Bogoljub Karić
Bogoljub Karić, Foto: Ognjen Radošević

 

Sve je počelo opsežnom istragom policije po naređenju iz kabineta premijera Koštunice. Šta je u policijskim izveštajima pisalo?
- Ništa posebno, samo ono što je odrađeno toga dana, ono što je proveravano ili pronađeno - priča jedan od policijskih inspektora.

- Nije tu bilo nekih spektakularnih informacija, bar ne da ja znam, ali nam je šef rekao da nam je to radna obaveza i da je shvatimo najozbiljnije! I nismo smeli pogrešiti…


U svemu tome, je li ipak bilo pokušaja nagodbe vlasti i Karića, ili pokušaja nekog drugog kompromisa?
- Bilo je, kako nije, ali bez našeg učešća… Ali je propao pokušaj!


Čiji? Vlasti ili Karića? Ko nije prihvatio nagodbu?
- E, Bogoljub nije hteo nikakav kompromis ili neku nagodbu. A bio je jedan pokušaj, za koji ja znam. Jedan advokat, inače čovek vrlo blizak stranci, Radetu Bulatoviću, otišao je jedno veče u vilu „Jelena” da lično porazgovara sa Bogoljubom, sa konkretnim predlogom…


I šta je bilo? Kako je propala nagodba?
- Čovek je predložio Bogoljubu da naprave ugovor, kao fol, neke advokatske usluge koje bi platio 200.000 evra, što je, u stvari, trebalo da se da DSS-u. Onda bi vlasti uhapsile Bogoljuba Karića, zadržale ga u pritvoru nekoliko dana, a onda pustili da se, tobože, brani sa slobode i tako bi pustili da ceo slučaj zastari… Ali, Bogoljub nije hteo ni da čuje. Nije prihvatao nikakvu nagodbu, ponajmanje da nekome daje pare.


Da li je to bio jedini pokušaj nagodbe vlasti sa Karićima? I kako je, uopšte, došlo do toga da Bogoljub i Sreten pobegnu iz zemlje?
- Prema mojim saznanjima, a bio sam u ekipi koja je radila „Mobtel”, onaj isti advokat, koji je prvi put pokušao da napravi dogovor u ime države sa Karićima, imao je još jedan susret sa njim, ali ovoga puta u egzilu, u Podgorici. I opet je Bogoljub rekao - ne! I opet je odbacio novi pokušaj nagodbe sa izvršiocima najprljavijeg političkog progona...

Komentari (2)

biljana

28.11.2015 00:16

Ne sumnjam da su ih reketirali, ali Karići su ojadili i potpuno uništilu srpsku građevinsku operativu - i to je činjenica koju sam lično iskusila. Bogoljub je preko svojih satelita, kakav je bio i Mića Stekić, upropastio mnoge projektne biroe, ali i ozbiljna građevinska preduzeća. O Mobtelu, ali i paljenju arhive Astra banke, marifetlucima oko fiktivno plaćanih osiguranja u Evropa osiguranju mogu da pričaju drugu. Prljavi su mnogo, al ovi što su došli posle njih su prljaviji 10 puta!

aNĐELIJA

28.11.2015 20:34

@biljana - Iz ovoga mogu da zaključim da je Mišković platio reket i sada se, kao, brani sa slobode. To sa zastarivanjem slučaja smo gledali već mnogo puta. Sudstvo, to su najveći kriminalci našeg društva.