Kapetan Dragan Vasiljković
Profimedia
Kapetan Dragan Vasiljković

Profimedia

Kapetan Dragan Vasiljković, Foto: Profimedia

Kapetan Dragan je iz zatvora hitno jutros prevezen u bolnicu u Splitu gde je i operisan.

Kako Alo! saznaje Vasiljkoviću je ugrađen stent, i on se oporavlja.

Podsetimo, Vasiljković je optužen da je kao komandant Jedinice za posebne namene u sastavu paravojnih srpskih jedinica, odnosno komandant Nastavnog centra za obuku pripadnika specijalnih jedinica Alfa, postupao protiv odredbi Ženevske konvencije.

Tereti se i da je tokom juna i jula 1991. godine u zatvoru na kninskoj tvrđavi i tokom februara 1993. godine u Bruškoj kod Benkovca, mučio, zlostavljao i ubijao zarobljene pripadnike hrvatske vojske i policije.

Nakon što se desetak godina krio u Australiji pod drugim identitetom, Vasiljković je početkom jula 2015. izručen Hrvatskoj.

 

Komentari (3)

slavko

12.08.2016 01:46

dragan je borac sto je sve izdrzo treba ga nagraditi ja nebi izdrzo -2- sata u ustaskom zatvoru

Mihaila

12.08.2016 17:03

Komentar! Kakav komentar! Tuga! Optuzuju ga za nesto sto nije uradio! Hrvati sve smisljeno rade i jos se odozgo sluze izmisljotinama i lazima! Zna se sta je radio tamo! Obucavao je ljudstvo i dobrovoljce. Ucio ih taktikama ratovanja! I gde je tu drzava Srbija da se sada zalozi za njega? Sta su preduzeli? Zaboravili ga i ostavili na cedilu! Pa, posle kazu budi patriota, zalazi se za svoju zemlju!Srbija ovo!Srbija ono!Sipak! Odbacili su ga i zguzvali kao pranu paklicu za cigarete.Strasno! Sramota!

mihailalunula@gmail.com

12.08.2016 17:10

Zelim mu gresniku brz oporavak! Pa posle kaze budi patriota! svi su mu okrenuli ledja! Gde su ljudi da se organizuju da ga obidju u zatvoru, sada u bolnici? Gde je vlast i vlada? Kad' se samo setim da je malo falilo da se prijavim za ratiste kao dobrovoljac digne mi se kosa na glavi! Sramota nevidjena!