Ilustracija
Ilustracija: shutterstock
Ilustracija

Ilustracija: shutterstock

Ilustracija, Foto: Ilustracija: shutterstock

- Uvek sam znao da sam drugačiji, ali budući da sam odrastao u konzervativnoj religioznoj porodici nisam imao pojma šta znači biti transrodan. Sećam se da sam već s pet godina maštao da ću biti muškarac kad odrastem - ispričao je Džejmi.

Kad je napunio 15 godina bio je siguran da je muškarac, ali teško mu je bilo da to podeli s konzervativnim roditeljima. Zato im je rekao da je lezbijka.

- Mama mi je rekla: "Baš me briga što ti se sviđaju devojke, ali moraš li da se oblačiš kao muškarac?". Nije bio problem u mojoj seksualnoj orijentaciji, već u tome kako se predstavljam pred ljudima - objasnio je dvadesetdvogodišnji Džejmi.

Kap koja je prelila čašu dogodila se u februaru 2015. kad je skratio kosu. Njegova porodica je to toliko loše podnela da su mu život učinili "nepodnošljivim", pa se preselio kod prijatelja i tamo živeo dok nije završio srednju školu.

U maju 2015. naišao je na dokumentarac o Čazu Bonu, transrodnom sinu Sonija i Šer. Nakon toga je počeo da istražuje na internetu i već mesec dana kasnije krenuo je s hormonskom terapijom.

Kaže da mu je puno značila podrška transrodne zajednice na društvenim mrežama gde je gledao slike pre i nakon njihove tranzicije. Te su mu slike pokazale da postoji mogućnost znatne fizičke promene. Danas i sam deli takav sadržaj na svom Instagram profilu na kojem je skupio preko 420 hiljada pratilaca.