Pas sa mačkama
Shutterstock
Pas sa mačkama

Shutterstock

Pas sa mačkama, Foto: Shutterstock

Gleda vas u oči

Ljudi pogledom u sagovornika daju do znanja da obraćaju pažnju na ono što govori neka osoba. Psi gledaju jedan drugom u oči kao znak agresije. No, u slučaju ljudi, pseći pogled u vlasnikove oči znači privrženost. Kad vas pas opušteno gleda direktno u oči, to znači da mu je prijatno u vašoj blizini.

Reaguje na vaš glas

Nakon dugog dana na poslu praktično nema ništa lepše nego kad vas pas veselo dočeka kod kuće. Psi svojim vlasnicima pružaju poseban osećaj zajedništva i bliskosti jer će gotovo uvek dotrčati kad ih pozovete.

Pas

Shutterstock

Pas , Foto: Shutterstock

Voli vaš miris

Psi dobrim delom pamte događaje putem mirisa. Ako se nešto loše dogodilo, mirisi vezani za taj događaj mogli bi dugo, ako ne i zauvek, kod psa uzrokovati loša osećanja. Ali s druge strane, kad pas poveže miris s nečim dobrim, neće se stideti da to pokaže, a vlasnici su često izvor sreće i ljubavi svojim ljubimcima.

Maše repom

Psi ne mašu repom samo kad pokazuju ljubav prema vlasniku, već i u mnogim drugim situacijama. Pseće mahanje repom vrlo je kompleksno i ponekad čak ima agresivne konotacije. Pas koji maše repom koji je u ravni s njegovim telom dobar je znak - vaš ljubimac je veseo i srećan je što vas vidi. Što vas vaš pas više voli, rep će mu više naginjati udesno.

Pas sa mačkama

Shutterstock

Pas sa mačkama, Foto: Shutterstock

„Šuška“ se s vama

Pas koji vas voli definitivno će želeti da vam bude najbliže što može. Psi potrebom za blizinom pokazuju ljubav - ponekad će leći na vas ili pokraj vas, možda samo nasloniti šapu...

Otvorena usta

Kad pas ima otvorena usta i opušteno vas gleda, to je takođe znak ljubavi. Opušteni i zadovoljni psi zapravo se smeše otvorenim ustima, baš kao i ljudi.