Seks šop
Printskrin Clip.rs
Vibrator seks igračke

Profimedia

Ilustracija, Foto: Profimedia

Ukoliko u kući posedujete neku seks igračku, morate da znate da je njihovo održavanje - čišćenje veoma važno. Čišćenje ne samo da će pomoći da vam igračke traju duže, već ćete i smanjiti rizik da se na njima množe bakterije koje vama mogu zadati brojne zdravstvene probleme.

Ukoliko imate "igračku" napravljenu od silikona, stakla, nerđajućeg čelika ili drveta, koje imaju elektro-motor, koristite blagi sapun i obrišite ih vlažnom krpicom. Preciznije, većina seks igračaka može da se očisti na ovaj način, čak i one kožne, piše Index. hr.

Bitno je da ih očistite pre i nakon svake upotrebe. Ukoliko imaju motor ili bateriju, ni slučajno ih ne uranjajte u vodu, osim ako na njima izričito ne piše da su vodootporne.

Igračke od silikona, stakla, nerđajućeg čelika ili drveta, koje nemaju motor, spustite u vruću vodu na 8-10 minuta.

U čišćenju vam može pomoći i četkica za zube, s obzirom da brojne igračke imaju nabore i zaobljene delove, a dlake s četkice pomoćiće vam da sve detaljno očistite.

Takođe, nemojte koristiti papirne ubruse za njihovo sušenje. Najbolji način jeste da ih ostavite da se osuše na vazduhu i da ih ničim ne brišete.

Odlaganje nakon upotrebe jednako je važno kao i čišćenje, a fioke od noćnih ormarića nisu idealno mesto za to, jer su utočište za prašinu i mrvice. Najbolje bi bilo da ih čuvate u pakovanju u kojem ste ih i dobili ili u pamučnim torbicama, staklenim ili kartonskim kutijama.

Izbegavajte plastične posude ili najlonske kesice i pazite da ih čuvate na suvom i hladnom mestu.