Ubistvo u Belvilu
RAS
Ubistvo u Belvilu

RAS

Ilustracija, Foto: RAS

Sumnja se da je ubica prethodno pratio žrtvu, te da mu je prišao u momentu kada je parkirao motocikl ispred kuće u brdu naspram željezničkih šina.

Kada je sišao sa motora "aprilia" (BR-AN88) i napravio par koraka ka ulaznim vratima kuće, egzekutor je sasuo šest metaka i svi su pogodili Pekovića u telo, od čega je na mestu ostao mrtav.

 

Prema saznanjima "Dnevnih novina", policija veruje da ova likvidacija nije povezana sa obračunima zavađenih kriminalnih grupacija u ovom lučkom gradu, a Peković nije važio za bezbednosno interesantnu osobu, koja je svrstavana u neki od tih mafijaških tabora.

Istraga

Iz Uprave policije sinoć su zvanično saopštili da njeni službenici intenzivno rade na rasvetljavanju ovog, ali i nedavno dvostrukog ubistva koje se dogodilo u Kotoru. Istraga je, kako navode, dovela do određenih rezultata, koje u ovoj fazi, ne mogu javno saopštiti. Iz policije su istakli da se u najvećem broju slučajeva ubistva ne mogu sprečiti, ali je na nadležnim organima da preduzmu sve kako bi te slučajeve rasvetlili, što, kako navode, i rade.

 

Policija proverava sumnje da je ubica čekao Pekovića u blizini kuće, te da je verovatno imao pomagače. Prvi rezultati istrage ukazuju da je trčeći pobegao, te da u blizini mesta ubistva nije uočeno nijedno sumnjivo vozilo.

Događaj su policiji osam minuta posle ponoći prijavili članovi porodice ubijenog, koji su, nakon što su čuli pucnjavu, izašli ispred kuće, gde su zatekli beživotno telo Pekovića u lokvi krvi.

Nezvanično, na licu mesta službenici policije pronašli su šest čaura, kalibra devet milimetara, koje su upućene u Forenzički centar u Danilovgradu, kako bi se utvrdilo da li potiču od jednog pištolja ili više njih. Čaure su pronađene u blizini tela ubijenog, tako da se sumnja da je napadač, ili više njih, usled mraka uspeo da se prilično približi žrtvi pre nego što je ispalio smrtonosne hice.

Beživotno telo Pekovića, koji je bio menadžer sportske kladionice, je po nalogu dežurne više državne tužiteljke Lepe Medenice upućeno na obdukciju.

Ovo je treće ubistvo za mesec i po dana u gradu pod Rumijom.

Baranin Željko Vukoslavčević (40) ubijen je 7. septembra pola sata pre ponoći, ispred ulaza zgrade u kojoj je živeo, a preliminarni rezultati istrage ukazuju da su motivi egzekucije neraščišćeni lični i poslovni odnosi. Prva saznanja ukazuju na sumnju da se ubica sa još jednom osobom crnim sportskim motorom dovezao do zgrade Vukoslavčevića. Ubica je u pravcu stradalog Baranina ispalio 12 metaka i to u predelu prepona i nogu, a jednim metkom je pogođen i u leđa, i to kad je već bio pao na zemlju.

Mesec ranije, 7. avgusta hicima iz pištolja ubijen je i Baranin Božidar Tomašević (35). Na Baranina koji je poslednjih godina živeo u Novom Sadu nepoznati likvidatori ispalili su više hitaca ne ostavljajući mu mogućnost da preživi. Smelost napadača bila je tolika da su sačekušu organizovali i smrtonosne hice u žrtvu ispalili na svega oko 100 metara udaljenosti od policijske stanice.