Celulit
Profimedia.rs
Celulit

Profimedia.rs

Celulit, Foto: Profimedia.rs

Zašto imamo celulit, pitanje je koje muči 70 i više odsto žena koje ga imaju. Da li je razlog loša ishrana, malo fizičkih aktivnosti ili genetika?

Iako svi ti faktori sigurno igraju određenu ulogu, žene prvenstveno imaju celulit zbog genetskih predispozicija, a povezane su sa sakupljanjem zaliha masnoća i sposobnošću rađanja.Naime, za vreme ženskih plodnih godina, telo sakuplja zalihe masnoća kako bi imalo dovoljno hrane za potencijalnu trudnoću.

Naravno, to je ostalo u našim genima još od davnina, kada hrana nije bila dostupna kao što je danas.

Danas je celulit zbog sasvim drugačijih uslova života i načina ishrane postao isključivo – estetski problem, a jedino što ženama preostaje je da pokušaju da ga smanje na sve moguće raspoložive načine.

Ako sebi ne možete da priuštite neki od anticelulit tretmana u nekom od dermatoloških ili kozmetičkih salona i spa centara, možete ih na vrlo jednostavan način obaviti kod kuće. Naravno, rezultat neće biti onakav kakav bi bio nakon stručnih masaža, ali uz malo upornosti možete smanjiti celulit i do 50 odsto.

Ono što ne treba da zanemarite jeste činjenica da će učinak biti mnogo bolji ukoliko se bavite nekom vrstom fizičke aktivnosti.

Žene koje su isprobale anticelulit masažu znaju koliko je neprijatna i bolna. Ipak, ono što biste svakako trebale da znate jeste da su bolne masaže loše, odnosno da nije dobro da vas ova vrsta masaže boli, a posebno ako je vrši neko nestručno lice.

Ukoliko se odlučite da se sami masirate spravica-masažer vam svakako može pomoći da se lakše i ravnomernije izmasirate a za manje dostupne delove tela možete zamoliti i nekoga od ukućana.

Najpraktičnije je da masažer koristite svaki dan za vreme tuširanja ili nakon tuširanja, kada je koža mekša, a tkivo zagrejano. Kako bi postigli željeni efekat masirajte se svaki dan najmanje mesec dana Ii to najmanje 10 minuta.

Nakon masaže na svaki kritični deo tela dobro umasirajte anticelulit kremu, koja će pomoći da vaša koža izgleda zategnuto i glatko.