Plava ženska kosa Frizura
Shutterstock
Kosa Lepota Kozmetika Šminka

Shutterstock

lokne, Foto: Shutterstock

Želite da imate dugu, talasastu kosu a da je ne uvijate presom, figarom ili drugim spravama koje je u isto vreme i oštećuju? Ne brinite, postoji rešenje!

Predstavljamo vam 5 trikova uz pomoć kojih ćete dobiti lokne koje izgledaju potpuno prirodno, a da ne štetimo kosi.

1. Lokne uz pomoć trake

Sve što treba da uradite jeste da nabavite trake za kosu koje smo nosile kao deca. Stavite je oko glave, a potom oko lastiš trake umotate pramen po pramen i ostavite da odstoji par sati. Preporuka je da prethodno nanesete penu za kosu.

2. Napravite lokne uz pomoć olovke za pisanje

Ova jednostavna tehnika podrazumeva da odvojite manje pramenove koje ćete uvrnuti oko olovke i držati što duže. Iziskuje više vremena, ali ćete dobiti nežno definisane sitne lokne.

3. Vežite visoku punuđu

Punđu vežite na vrh glave, samim tim vam neće smeteti da se udobno smestite za spavanje, a efekat će biti jasno definisane krupne lokne.

4. Vežite pletenice

Kosu podelite na dva dela, tako da vam razdeljak bude na sredini. Vežite pletenice. Kada ih ujutru raspletete dobićete romantične talase.

5. Uvijanje kose uz pomoć krpica

Jedna od najstarijih metoda za uvijanje kose jesu krpice, koje možete napraviti od stare majice ili tkanine bilo koje vrste, koje ćete iseći na tanke trake, a potom uvijati pramen po pramen.

Ova metoda daje sitne kovrdže nalik "afro" frizurama, pa nije pogodna ukoliko želite blage talase.