Muzika Klavijatura
Shutterstock
Muzika Klavijatura

Shutterstock

Ilustracija: Shutterstock

Kvalitetan bend za svadbe kreiraće pravu "parti" atmosferu koja će goste celu noć držati daleko od njihovih stolica.

Međutim, pronalaženje pravog benda za svadbu mnogo je teže od pronalaženja di-džeja.

Kako započeti potragu za bendom za svadbu?

Postoje tri najčešća načina na koje mlada i mladoženja mogu naći idealan bend za svoj veliki dan. Mogu slučajno da posete događaj na kom bend svira, mogu pitati svoje prijatelje da im preporuče neki bend ili se mogu prepustiti čarima visoke tehnologije, odnosno internetu i započeti detaljnu pretragu. Da bi bili sigurni da je bend koji su pronašli na internetu dobar izbor, neophodno je da mladenci potraže video snimke benda, njihov najčešći repertoar, kao i ljude koji su ih već unajmljivali.

Šta treba pitati članove benda ili njihovog menadžera pre dogovora?

Pre nego unajme bend, mlada i mladoženja treba da se unapred dogovore oko svih detalja kako ne bi bilo neprijatnih situacija. Prvo i najbitnije, potrebno je pitati za cenu. Cene često zavise i od perioda u godini kada se svadba organizuje. Prva četvrtina godine je period kada se svadbe retko organizuju i zbog toga su cene bendova često malo niže.

Druga stvar o kojoj je neophodno popričati sa bendom jeste repertoar pesama. Pritom ne zaboravite da je to vaš dan, a ne dan vaših gostiju. Ukoliko ne volite narodnu muziku koja se najčešće izvodi na našim veseljima, o tome obavestite bend. Unapred se dogovorite koje narodne pesme dolaze u obzir, a koje ne. Sa druge strane, ukoliko ste fan "Metalike" i sličnih bendova, savetujemo da sa time ne preterujete. Ipak, želite da se neko od gostiju na Vašem veselju zadrži duže od glavnog ručka.

Neophodno je takođe detaljno se dogovoriti o vremenu angažmana benda, odnosno o početku i kraju svirke, kao i o broju i trajanju njihovih pauza. Ne zaboravite da su i oni ljudska bića i da im je potrebna pauza za odmor, cigaretu ili ručak.

Takođe, važno je dogovoriti se o vremenu u kom će se seći svadbena torta i kada će bend i na koliko dugo zameniti trube. Ukoliko želite da imate prvi mladenački ples, razgovarajte o vremenu njegovog izvođenja i o numeri uz koju ćete plesati. Kako ne bi kasnije bilo nekih promena. Nije loša ideja stvari poput cene i trajanja svirke staviti na papir i napraviti ugovor.

I za kraj još jedna važna napomena: baš kao što se "prase ne goji uoči Božića", ni bend za svadbe ne traži se u poslednji čas. Dobri bendovi za svadbe, isto kao i hoteli ili sale za veselja, bukirani su mesecima unapred. Sa potragom i izborom benda za svadbu počnite čim odredite datum vašeg velikog dana. Ne želite sebe da dovedete u situaciju da se morate zadovoljiti lošim bendom, jer su dobri već bukirani.

Komentari (1)

snow

22.09.2017 15:51

posto je VAS dan, nemojte da zovete goste...