Katarina Kaja Ostojić
Privatna arhiva
Katarina Kaja Ostojić

Privatna arhiva

Katarina Kaja Ostojić, Foto: Privatna arhiva

U razgovoru za "Alo!" pevačica otkriva da se u njenom domu u Briselu ravnopravno slave dva Uskrsa - katolički i pravoslavni, ali i kakve uspomene najveći hrišćanski praznik budi kod nje.

Kako ove godine slaviš Uskrs?

- Svih prethodnih godina trudila sam se da Uskrs proslavim u krugu porodice i nekoliko najbližih prijatelja. Tako je bilo i ovoga puta, pa smo porodično proslavili najveći hrišćanski praznik.

Ko je zadužen za farbanje jaja i spremanje uskršnje trpeze?

- U Briselu ne mogu da nađem farbe za jaja koje se koriste kod nas, pa sam morala da kupim već ofarbana jaja. Međutim, ručno sam iscrtala nekoliko jaja, jer sam ipak želela da ispoštujem tradiciju. Moja Nikolina je preuzela veći deo posla. Ona je, takođe, crtala i dekorisala jaja i moram priznati da je u tome bolja od mene.

Katarina Kaja Ostojić i ćerka Nikolina

Privatna arhiva

Katarina Kaja Ostojić i ćerka Nikolina, Foto: Privatna arhiva

Da li si kao dete pobeđivala u tucanju jajima i koliko ti je sada to važno?

- Najlepša uspomena na Uskrs mi je osećaj dečje zabave s ciljem da se pojede što više jaja, ali ne pamtim da mi je u takmičenju ikada bila važna pobeda.

Po čemu inače pamtiš ovaj praznik i zašto ti je važan?

- Svi praznici, a posebno Uskrs nose lepu energiju, zabavu i porodično okupljanje. Bilo mi je posebno važno to što su me brat i najbolji prijatelj posetili u Briselu, a činjenica da se porodice okupljaju na ovaj dan je nešto najlepše što nam praznici donose.

Katarina Kaja Ostojić i Džunior Džek

Instagram

Katarina Kaja Ostojić i Džunior Džek, Foto: Instagram

U tvojoj kući slavi se i katolički i pravoslavni Uskrs. Nekad se poklope, a nekad su, kao ove godine, razdvojeni. Kako to izgleda?

- Imamo dva nedeljna ručka, a smeh i dobro raspoloženje su nezaobilazni i kada slavimo katolički i pravoslavni Uskrs. Nema lepšeg osećaja kada tako provedete praznike.

Snimam spot za novu pesmu u Briselu

Prošle godine si izdala pesmu za "Grand", kako se desila ta saradnja i kada tvoja publika može da očekuje novu pesmu?

- Sasvim slučajno izabrala sam pesmu u dogovoru sa Sašom Popovićem i tako se sve i desilo. Već u maju možete da očekujete novu pesmu "Moj grad" i to će biti moja prva saradnja sa Darkom Dimitrovim. Izbaciću verziju na srpskom i engleskom jeziku, a spot ćemo snimiti u Briselu. Red je da posle toliko godina života u ovom gradu snimim ovde spot.

Ko više drži do običaja - Italijani ili Srbi?

- Moj muž ne mari previše za verske praznike, te stoga ne učestvuje preterano u slavlju. Ipak, učim ga pravoslavnim običajima. Za katolički Uskrs napravila sam lepu dekoraciju, a trpeza je bila puna čokoladnih jaja i zeka. Međutim, jedva sam čekala da poslastice razdelim deci, jer nisam htela da rizikujem da dobijem koji kilogram viška.

Budući da godinama živiš na dve adrese, šta je ono što ti najviše nedostaje kada nisi u Srbiji?

- Roditelji i nekoliko bliskih prijatelja, ali i duh Beograda, kao i neprestana akcija kada sam tamo. Međutim, našla sam balans, jer u Briselu imam mir i odmor, a u Beogradu sve suprotno od toga.

Koliko ste suprug i ti ljubomorni i da li je doza posesivnosti u braku poželjna?

- Vito je malo ljubomorniji od mene, a to definitivno može samo da me odbije, jer sam izraziti individualista. Kod mene mesta za posesivnost nema.

Komentari (3)

Maee

08.04.2018 19:48

Odlična riba i opasna folirantkinja.

dexxx

09.04.2018 10:56

Pa kada postujes obicaje ima li u Briselu crnog luka na prodaju? Ako nema da ti Uzicani poslaju dzacic ,da te malo podsete na Uzice...

Pff

10.04.2018 08:22

Zena nemirnog duha, malo isfolirana ali boze moj, takva nam je estrada, ovu bar mogu da gledam, u jedno sam siguran a to je da ce se vratiti u beograd