Juventus
Profimedia
Juventus

Profimedia

Juventus, Foto: Profimedia

Juve je do svoje 33. titule došao golovima Marija Mandžukića, Paula Dibale i Aleksa Sandra. "Stara dama" kolo pre kraja ima četiri boda više od Rome, koja je prošle nedelje pobedila Juventus.

Serija A osnovana je 1929. godine i nijedan tim do sada nije uspeo da osvoji više od pet uzastopnih titula. To je do sada polazilo za rukom Torinu od 1943. do 1949. (uključujući i sezonu koja je prekinuta zbog Drugog svetskog rata) i Interu od 2006. do 2010, kao i Juventusu od 1931. do 1935.

Juventus je već osvojio Kup Italije, a ima šansu da osvoji i triplu krunu, pošto se plasirao u finale Lige šampiona.

Krotone je ostao u opasnoj zoni, sa bodom manje od Empolija, koji je danas izgubio od Atalante. Krotone u poslednjem kolu dočekuje Lacio, dok Empoli ide u goste Palermu, pretposlednjem timu na tabeli, koji je još ranije ispao.

Milan je golovima u drugom poluvremenu pobedio Bolonju 3:0 i tako obezbedio učešće u kvalifikacijama za Ligu Evopa. Đenova je danas obezbedila opstanak pošto je kod kuće pobedila Torino 2:1, tako da sada ima pet bodova više od Krotonea. Gol za goste postigao je reprezentativac Srbije Adem Ljajić iz slobodnog udarca.

U ostalim popodnevnim utakmicama, Sasuolo je pobedio Kaljari 6:2, dok su Udineze i Sampdorija odigrali 1:1.

Komentari (1)

Profa!

23.05.2017 07:33

Svaka im čast 6 godina zaredom ko Partizan kod nas..