“Uspeh Juventusa nije slučajan”: Radomir Antić
Marko Metlaš
“Uspeh Juventusa nije slučajan”: Radomir Antić

Marko Metlaš

“Uspeh Juventusa nije slučajan”: Radomir Antić, Foto: Marko Metlaš

Barselona nije uspela da dođe do novog čuda, poput onog kada je izbacila PSŽ posle 0:4 u prvoj utakmici, pošto je Juventus bukvalno „zaključao” gol protiv njih. Igrači „stare dame” nisu dozvolili Kataloncima da postignu pogodak u 180 minuta borbe, pa su se zasluženo plasirali u narednu rundu takmičenja, jer su ih u Torinu savladali sa 3:0.

Naš stručnjak Radomir Antić u razgovoru za „Alo!” poručuje da je upravo Juventus najveći favorit za osvajanje prestižnog takmičenja.

- Barselona je učinila sve što je mogla kako bi došla do preokreta, ali je Juventus pokazao ozbiljan kvalitet ne dozvolivši Špancima da u dva meča postignu gol. Ne mislim da je ovo kraj Barselonine ere, već su jednostavno u četvrtfinalu naišli na tim koji je u ovom trenutku u boljoj formi. Italijanski klub je ove sezone u Ligi šampiona primio svega dva gola u deset utakmica, a kada se u fudbalu stvari ponavljaju, to jasno govori o snazi tima. Gledajući na koji način je Juventus odigrao protiv najboljeg napada na svetu, Italijani su glavni pretendenti na titulu Lige šampiona - rekao je Antić za „Alo!”.

Spremni za evropski tron: Iguain i Dibala

EPA/Alessandro di Marco

Spremni za evropski tron: Iguain i Dibala, Foto: EPA/Alessandro di Marco

Monako je ponovo savladao Borusiju, posle 3:2 iz Dortmunda u „kneževini” je bilo 3:1, za najveće ovosezonsko iznenađenje na Starom kontinentu.

- Mislim da Real, Atletiko i Juventus priželjkuju okršaj sa Monakom u polufinalu, jer ih ovi timovi vide kao najslabiju kariku. Mnogi su Francuze otpisali posle grupne faze, ali oni ne posustaju. Nalaze se u četiri najbolje ekipe u Evropi i ubeđen sam da neće biti lako ekipi koja dobije Monako za rivala. Zaslužili su poštovanje odličnim partijama, a pritom su dobili i zvezdu sledećeg prelaznog roka u liku Kilijana Mbapea. Ovaj 18-godišnji Francuz je u Monaku počeo kao rezerva, ali je iskoristio povredu Radamela Falkaoa i postao je nezamenjiv deo startne postave. Jeste Liga šampiona takmičenje koje donosi ogroman kapital, ali i afirmaciju fudbalera - smatra srpski stručnjak.

Antić se osvrnuo na prolazak Reala i Atletika u polufinale najelitnijeg evropskog takmičenja.

- Bajern je protiv Reala platio cenu sudijskih grešaka i katastrofalne igre Ćavija Alonsa. „Kraljevići” u nedelju dočekuju Barselonu u prvenstvu Španije, a od tog meča će umnogome zavisiti da li će uspeti da odbrane evropsku krunu jer može doći do velike potrošnje energije pred Ligu šampiona. S druge strane, Atletiko je u polufinale prošao bez briljantne igre, ali su pokazali da su kao kolektiv jaki. Bore se za treće finale u poslednje četiri godine, a iskustvo igranja ove runde takmičenja može mnogo da pomogne - zaključuje Antić.

Da li znate?

Prvi mečevi polufinala su zakazani za 2 i 3. maj, dok su revanši na programu 9. i 10. maja.

Finale ovogodišnje Lige šampiona biće odigrano na „Nacionalnom stadionu” u Kardifu.

Centarfor Monaka Ramadel Falkao postigao je 45 golova na 50 mečeva Lige šampiona i po tome je najubojiti napadač u istoriji takmičenja, uz prosek od 0,9 golova po utakmici.

Plasmanom u polufinale Real Madrid je stigao do sedmog učešća u ovom takmičenju, što je rekord.

Juventus je pobedio u sedam od poslednjih osam polufinalnih duela u Ligi šampiona.

Atletiko je u seriji od tri uzastopne pobede u polufinalnim duelima elitnog takmičenja.

Monako je četvrti put u klupskoj istoriji stigao do polufinala.

Golman Juventusa Đanluiđi Bufon u karijeri nije osvojio jedino trofej Lige šampiona.