Jutjub
youtube.com
Jutjub

youtube.com

Jutjub, Foto: youtube.com

Korisnici tako ubuduće neće moći da vide neprimeren sadržaj ako nisu ulogovani na site i nemaju više od 17 godina, navodi kompanija u saopštenju.

Pored silnih svetskih rijalitija i ostalih "okačenih" scena nasilja, tuča i vređanja, najveći problem predstavljaju video-snimci sa likovima iz popularnih crtanih filmova, koji su puni nasilja i drugog eksplicitnog sadržaja. Njihovi autori namerno zloupotrebljavaju poznate likove kako bi namamili decu da pogledaju uznemiravajuće scene.

Video-snimci takve vrste već su automatski blokirani na aplikaciji YouTube Kids, namenjenoj prikazivanju video-sadržaja korisnicima mlađim od 13 godina, kao i u reklamama koje se prikazuju na tom sajtu.

Pristup spornim snimcima, koji se nalaze pretežno na glavnom YouTube sajtu, trenutno imaju svi korisnici, mada se dešavalo da se problematičan sadržaj pojavi i na sajtu YouTube Kids.

Komentari (2)

baka

12.11.2017 17:37

NAJZAD! Tamo u fol programima za decu samo sevaju pesnice. A i u crtacima na tv se deci serviraju nerazumljive reci. Sta ce rec gradonacelnica, super, sjajno itd u crtanom za malu decu.

Ujka Zitko PFK

12.11.2017 17:46

Ajde rijalitije,to nisu trebali ni da pustaju,ali crtace.More,gde ce pametna deca sada da gledaju crtane filmove po izboru?