jusufi
youtube
jusufi

youtube

Jusufi, Foto: youtube

 Gostovanje srpskog šampiona Partizana u Albaniji bez ikakve dileme ima daleko veći značaj od pukog devedesetominutnog odmeravanja snaga sa ekipom Skenderbega, budući da je višedecenijska tenzija između dva naroda celu priču nesumnjivo izvela izvan sportskih okvira.

Dva kluba iz Srbije i Albanije poslednji put su snage odmerili čuvene 1987. godine, kad je Partizan eliminisan od Fljamurtarija i to je jedan od najbolnijih trenutaka u istoriji crno-belih. Na klupi kluba iz Humske tada je sedeo legendarni Fahrudin Jusufi, koji i tri decenije kasnije ne može da se pomiri s tim porazom.

- Pre svega, nemojte mene uvlačiti na teren politike. Ja sam Goranac i s tim nemam veze. Fudbal se igra na terenu i treba se koncentrisati na igru. Naravno da se svi nadamo pobedi Partizana, ali moramo da budemo oprezni i spremni na veliku borbu. Znate, fudbal je kao i žena, nikad niste sigurni šta će biti - kaže Jusufi.

Legendarni trener crno-belih priznaje da često pomisli na taj meč protiv Fljamurtarija i dodaje:
- Eto, mi smo u Beogradu bili mnogo bolji rival od Albanaca, oni su bukvalno jednom šutnuli na gol i eliminisali nas iz Evrope. Sada je fudbal mnogo napredovao i verujem da Skenderbeg igra ozbiljan fudbal, iako ga nijednom nisam gledao. Zato Partizan mora da bude maksimalno koncentrisan i oprezan.

Komentari (2)

au

18.10.2017 23:43

Ovde Jusufi...u drugim novinama Vokri...u trecim Salja...u cetvrtim Prekazi......... pa jel moze bar jedna izjava na ...vic ?

Au

19.10.2017 08:04

@au - Ti si druze kompleks I tvoj mozak je samo vic i umreces u svom VIC bolesnik