Opravdao desetku na dresu: Dušan Tadić
profimedia
Opravdao desetku na dresu: Dušan Tadić

profimedia

Opravdao desetku na dresu: Dušan Tadić, Foto: profimedia

Glavni arhitekta trijumfa Srbije u Moldaviji (3:0) u 2. kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, liderski, uzdržano, pomalo i skromno prihvata čestitke na svoj račun. Radije ih deli na 11 delova i selekora Slavoljuba Muslina. Kaže da već u nedelju (20.45) na „Marakani“ protiv Austrije moramo da dobijemo potvrdu napretka „orlova“ na putu ka Rusiji.

Sin viče kad tata da gol

Dušan sve golove posvećuje sinu Petru, koji će uskoro napuniti tri godine... - Počeo je pomalo da gleda utakmice, ali još je mali... Protiv Iraca je gledao i vikao: „Mama, tata je dao gol“, ali polako, za sada je sve kako treba - kaže Dušan.

- Nismo baš najbolje spavali, ali dobro je što smo ostali i veče posle utakmice u Moldaviji da se odmorimo. Posle meča uvek se malo lošije spava... Sve je kako treba, okrećemo se Austriji i pripremamo se na najbolji mogući način za taj duel - kaže Tadić.

Od dolaska selektora Muslina, Srbija je odigrala pet utakmica i postigla 10 golova. Od toga, Dušan Tadić je namestio pet, a četitri puta je bio strelac.

- Sigurno je to velika zasluga selektora i saigrača. To je posledica dobre igre, usklađenog kretanja. Tačno se zna ko šta radi na terenu, to je veoma bitno i to se vidi. To omogućava i meni i ostalima da pokažemo kvalitet. Brojke mi nikada nisu bile problem, iako ne igram za brojke. Uvek sam davao i nameštao golove, to mi je posao - čvrsto je na zemlji Tadić.

Od viška na spisku Radovana Ćurčića, Tadić je za šest meseci izrastao u vođu „orlova“.
- Drago mi je što sam dokazao da mi je mesto u timu, a ne van njega. Ali ne opterećujem se time, već godinama igram u kontinuitetu u klubu i čovek samo treba da bude pošten prema sebi - siguran je on.

Na društvenim mrežama, vezisti Sautemptona su već nadenuli nadimak Dušan Silni.
- Nije to bitno. Imponuje, ali pogrešno je isticati mene u prvi plan. Želim da pobeđujemo, da bude dobar ambijent, tada je sve lepše i lakše - kaže on.

Tadić ne beži od pritiska, niti se libi da preuzme odgovornost, a izvodi i sve naše prekide, pa i penale.
- Igram već dugi niz godina i u inostranstvu i u reprezentaciji, a pritom se od igrača na mojoj poziciji to i očekuje, tako da je to normalno. Ali ne igra jedan igrač. Kada ekipa igra dobro, svakome je lakše da pokaže kvalitet. U ovom trenutku igramo dobro, iako može bolje - naglašava srpska desetka.

Naredni rival je Austrija. Ta utakmica mogla bi da bude i prekretnica za „orlove“ u ovim kvalifikacijama.
- Nadamo se da hoće. Moramo da od prvog momenta nametnemo naš ritam, da im stavimo do znanja da hoćemo da pobedimo. Moramo da ih napadnemo od starta. Uz pomoć publike, sve će biti lakše. Austrija je odlična reprezentacija, ali i mi smo napravili odličnu uvertiru. Dobili smo dodatno samopouzdanje i bilo bi lepo da sve bude u redu - smatra Tadić.

Uzdanica Austrije: Marko Arnautović

profimedia

Uzdanica Austrije: Marko Arnautović , Foto: profimedia

 

Kod srpskih igrača je ključ meča

Za Austriju igraju tri igrača srpskog porekla - Marko Arnautović, Zlatko Januzović i Aleksandar Dragović. Januzović je rođen u Loznici, a svi su pre nekoliko godina imali želju da nastupe za našu zemlju.. - Oni su njihovi ključni igrači, ali i ostali poseduju kvalitet. Ipak, najbitniji smo mi i naše izdanje. Analiziraćemo ih, kao što smo i Moldavce, a bitno je da ispunimo selektorove zadatke - zaključuje Tadić.

Komentari (1)

Pitanje je sad

09.10.2016 08:37

Čudna li čuda..!! Kakvo to herojstvo, junaštvo može biti u igri sa reprezentacijom Moldavije..??