„Marakana” će biti večeras krcata: Navijači Crvene zvezde
Aleksandar Dimitrijević
„Marakana” će biti večeras krcata: Navijači Crvene zvezde

Aleksandar Dimitrijević

„Marakana” će biti večeras krcata: Navijači Crvene zvezde, Foto: Aleksandar Dimitrijević

Tim Miodraga Božovića u odličnoj je poziciji posle remija u Razgradu (2:2) da konačno obezbedi učešće u Evropi. Po prikazanoj igri u prvom meču, pomalo precenjeni Ludogorec svakako nije naivan protivnik, ali crveno-beli nemaju nikakav razlog da ne daju svoj maksimum i prolaskom u narednu rundu, u najboljem slučaju, nastupaju u Ligi šampiona, a u najgorem u Ligi Evrope.

- Godinama smo se borili da igramo jednu ovakvu utakmicu. Ne bih se složio da je ovo meč veka, decenije... Ovo jeste izuzetno važan susret koji može mnogo da nam donese. Jedva sam prošao stadionom, atmosfera je kao da će biti smak sveta. Do pobede se dolazi na razne načine, bitno je da ostvarimo pozitivan rezultat - rekao je trener Miodrag Božović.

Za bogate Bugare, sa velikim brojem Brazilaca u timu, ispadanje u 3. kolu bilo bi katastrofalno, ali isto bi bilo i Zvezdi da ne iskoristi istorijsku priliku i posle se grčevito bori za Ligu Evrope.

Vreme je za radost: Aleksandar Katai

Aleksandar Dimitrijević

Vreme je za radost: Aleksandar Katai, Foto: Aleksandar Dimitrijević

- Teško mogu da nas iznenade. Spremni smo na sve. Ni ja ne volim izenađenja, neće se ni oni iznenaditi, dajbože da se šokiraju na kraju. Ludogorec je kvalitetan rival, koji će se boriti. Pobeda protiv njega bi nam mnogo donela, ali klub u slučaju eliminacije neće prestati da postoji. Lakše je kad se utakmica posmatra hladne glave. Trebaju nam snaga i sreća - spustio je loptu Božović.

Već je prodato preko 40.000 karata, pristalice Zvezde pokušavaju na sve načine da dođu do svog mesta na najvećem srpskom stadionu, ali još nije poznato da li će svi oni imati priliku da vide Uga Vijeiru na terenu.

- Ne znam da li će igrati. Drago mi je što utakmicu sa Ludogorecom smatra kao najveću u karijeri. U stvari, nije mi drago, jer mislim da će igrati u još većim mečevima - neodređen je bio crnogorski stručnjak.

Ne možemo sa decom u Evropu

- Donald je čovek koji je promenio prošlu sezonu. Kada se napravi mali uspeh, a ovaj naš je upravo to, javljaju se zavidni ljudi. Priča se o Zvezdinoj deci, meni je žao što ih nema više, ali evropsko takmičenje nije moguće igrati samo sa fudbalerima iz svog pogona - odgovorio je Grof na kritike.

Komentari (1)