Čedomir Jovanović
Vesna Lalić
Čedomir Jovanović

Vesna Lalić

Čedomir Jovanović, Foto: Vesna Lalić

"Najavljeni referendum šteti svima. Šteti i Srbima u Banjaluci, i Bošnjacima u Sarajevu, i Hrvatima koji žive u Bosni i Hercegovini. On, takođe, šteti i Srbiji, koja je potpisnik Dejtonskog sporazuma i mora biti jedan od čuvara mira na prstorima bivše Jugoslavije. On budi stare rane, i samo komplikuje već dovoljno teške odnose u regionu", naveo je Jovanović za sarajevski "Dnevni avaz".

Lider LDP je ocenio i da predsednik RS Milorad Dodik nijednog trenutka ne misli na širi društveni i državni kontekst, već da sve posmatra kroz svoje sebične izborne interese.

"Iza tog referenduma stoji banjalučki i sarajevski nacionalizam i njegovo održavanje je isključivo u korist sukoba, a nikako mira", dodao je on.

Jovanović je kazao i da održavanje referenduma dodatno "podgreva balkanski lonac koji već dugo vri".

Komentari (6)

Сава Прокоповић из Ритопека

11.09.2016 14:27

Шта је то у људском бићу овог Јовановића, из села Гуњевци, испод планине Просара, општина Козарска Дубица, Република Српска, да мрзи Србе.

penz. Mita

11.09.2016 16:21

Jovanovicu, Vase bistro razmisljanje, kulturne i odmerene diskusije u Skupstini su nedostajale. Dobro je sto cemo opet slusati Vase reci u svadjalackoj Skupstini kakva je bila od kako su SNS vecina. Ne obracajte paznju na Savu iz Ritpeka,to je iz predgradaja.

Boke

12.09.2016 13:56

@penz. Mita - Važno je samo da je Čedica protiv Srba i naročito protiv Srpske. Sve ostalo nije važno... drugasrbija kao ustaška srbija - oduvek

milan

11.09.2016 16:36

referendum je najdemokratskiji način odlučivanja

apolitican, realan

11.09.2016 17:34

@milan - Samo kad vodi necemu dobrom i kada nije sugestivno pitanje.

Žarko

15.09.2016 13:03

Sjedi neznalico 1.Imali boga da te malo udari po glavi nebi li se opametio iole..Nema ništa pozitivno u tebi i uvjek si kontrirao ovom napaćenom Narodu..E ti sad znaš šta je dobro za Narod R.Srpske.Normalno da za lobiranje protiv svog Naroda dobijaš lovu onih preko bare.Staneš li kada pred ogledalo i upitaš sebe;;ko sam ja u stvari i zašto dezavujišem ljude u Srbiji,jesam li ja čovek ili ne? Da ti ja kažem;Čovek si prekrižana nula!!!