Jovana Joksimović
Rajko Ristić/Alo!
Jovana Joksimović

Rajko Ristić/Alo!

Jovana Joksimović, Foto: Rajko Ristić/Alo!

Šarmantna voditeljka je karijeru započela na televiziji BK, zatim je prešla na RTS, potom na Pink, a danas na TV Prva zajedno sa Srđanom Predojevićem vodi jutarnji program "Jutro".

Jovana je rođena u porodici beogradskih intelektualaca. U osnovnoj i srednjoj školi je bila vukovac i đak generacije, a preokret u njenom životu je nastao kada je upisala Ekonomski fakultet.

- Tad sam mislila da će to sve tako lako da ide, kao što je išlo lako do tog trenutka, i onda sam shvatila da je fakultet nešto potpuno drugačije, da to nije srednja, a kamoli osnovna škola. Tad sam se susrela sa tim da ja možda i ne moram da dam prvu godinu odmah. Ali onda mi je bio ukinut džeparac, tako da ja nisam razmažena jedinica.

Kad nisam imala novca da odem na piće i kupim cigarete, pošto sam tada već konzumirala, onda sam shvatila da je momenat da počnem da radim. Ili te roditelji puste da budeš razmažen i glumiš neku mnogo važnu Beograđanku, pri čemu je tvoj značaj nikakav jer nećeš da se obrazuješ i školuješ, ili te nateraju da radiš. A mene su naterali i da radim i da završim fakultet - ispričala je Jovana jednom prilikom u emisiji "Iz profila".

Jovana i Željko Joksimović

Rajko Ristić/Alo!

Jovana i Željko Joksimović, Foto: Rajko Ristić/Alo!

Na nagovor majke otišla je na razgovor za posao u medijima, kako bi se bavila marketingom, ali je i nju samu iznenadila ponuda da stane pred TV kamere, naročito nakon što ju je prva televizija koja ju je angažovala odbila zbog "govorne mane", odnosno nečistog izgovaranja slova "Š" i "Ž".

Nakon dve godine dobila je ponudu da radi jutarnji program na RTS-u, ali tada ju je presekao komentar tadašnjeg urednika Aleksandra Tijanića.

- Srđan mi je potreban da bude pametan, a ti samo da budeš lepa. Samo ti lepo reci "Dobro jutro" i "Doviđenja", i budi lepa. Nisam te zvao da budeš pametna - rekao je Tijanić Jovani na početku voditeljske karijere s namerom da u njoj probudi inat i iz nje izvuče maksimum, što je i sama voditeljka shvatila godinama kasnije radeći sa njim. To je bio samo početak jedne velike karijere i razvijanje Jovane u sjajnu voditeljku kakva je danas.

Jovana Joksimović

Alo!/Ana Paunković

Jovana Joksimović, Foto: Alo!/Ana Paunković

 

 

Komentari (1)

zoki

17.04.2018 18:50

I sta sad?