Jovan Savić
Privatna arhiva
Tuga tužan plač očaj otac smrt

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Nesrećni čovek tvrdi da se auto nije kretao velikom brzinom i da je odmah zakočio, ali da nije mogao da spreči nesreću.

- Nisam se kretao nekom velikom brzinom jer su celom levom trakom kolovoza bila parkirana vozila. Ulica je pod snegom i ledom, morao sam da zastanem da vidim idu li kola odozgo. Kada sam već izašao uzbrdo, kretao sam se koliko da ne prošlajfuje auto. Odjednom, kao metak, doletele su sanke. Pritisnuo sam kočnicu, smotao i volan udesno u suprotnu stranu, da probam da ih izbegnem. Dečak je samo uleteo ispod kola. Koliko sam video, on je sedeo na sankama sa podignutim nogama i skliznuo je sa sanki direktno pod auto - navodi Đokić.

Sa J.S. se kobnog dana sankala i drugarica. Ona je međutim, kako kaže i vozač, na vreme stala.

- Stao sam i brzo izleteo iz auta, ali nigde nije bilo nikoga da mi pomogne da izvučem dečaka koji je bio ispod automobila. Zgrabio sam sanke od tog drugog deteta, utrčao u dvorište kod jednog stolara i zgrabio letvu da podignem auto. Vikao sam na ulici, dozivao pomoć, ali nije bilo nikoga. U kolima je bila sa mnom ćerka koja ima 14 godina, pa sam joj dobacio telefon da zove Hitnu pomoć. Onda su naišla dva prolaznika koji su mi pomogli da podignemo auto. Sanke koje sam podmetnuo pod kola su pukle, pa sam brzo sam utrčao opet u dvorište kod stolara, zgrabio jedan trupac da podmetnemo pod kola. Podigli smo ga nekako ja sam izvukao dete - priča Đokić.

On ističe da je pokušao da J. S. pruži prvu pomoć do dolaska lekara.

- Masirao sam mu srce, izvukao sam mu jezik, dao sam mu veštačko disanje. Kao da je krkljao malo, nisam bio siguran da li je davao znake života. Lekari su stigli i pošto su pregledali dete rekli su da je preminulo. Valjda je od udarca glavom u branik polomio vrat. Plakao sam sve vreme, od tada sam na lekovima za smirenje. Moja ćerka je takođe u traumi - navodi on.

Osnovno javno tužilaštvo čeka na rezultate analize krvi i tehničke ispravnosti vozila.

Dečak je poginuo u četvrtak kada se sa drugaricom sankao u okolini Niša i podleteo pod točkove automobila i na licu mesta ostao mrtav. Sedmogodišnjak je sahranjen u subotu.

Komentari (3)

rada

05.03.2018 16:17

jadan covek,nosice ga citav zivot na dusi!

Mita

05.03.2018 18:11

Pa šta će tehnički, nije čovek vozio kršinu koja je sletela nizbrdo, nego jasan nesrećan slučaj bez krivice vozača, mada će on tu traumu nositi trajno, a porodici iskreno saučešće, dečko je već u raju !

Maja

05.03.2018 21:59

Zao mi je sto je ugasen jedan maleni zivot.Zao mi je i ovog coveka,zaista nije kriv.Ne daj boze biti u njegovoj kozi.Ovo je splet nesrecnih okolnosti.