Jota sa suvom slaninom i kobasicom
Bakina kuhinja
Jota sa suvom slaninom i kobasicom

Bakina kuhinja

Jota sa suvom slaninom i kobasicom, Foto: Bakina kuhinja

Idealna kombinacija koja krepi organizam. Pasulj je tu da zasiti, a kiseli kupus preko potrebnu energiju i vitamine koji su nam svima u ovom zimskom periodu godine i više nego potrebni, a najbolje od svega je to što se kod pripreme ovog jela obično može skuvati veća količina pa tako imate ručak i za drugi dan, jer ovo jelo podgrevanjem postaje još bolje i ukusnije.

Potrebno je:

1 glavica kiselog kupusa
200 gr pasulja ( može iz konzerve)
2 krompira
malo aleve paprike
1 glavica crnog luka
1 glavica belog luka
300 gr suve slaninice
200 gr dimljenih kobasica
lovorov list
so biber

Priprema:

Pasulj oprati dobro, naseći crni luk dodati divljenih kobasica i staviti da se kuva. Krompir očistiti iseći na kocke i njega staviti u drugu šerpu da se kuva. Kupus iseći na rezance ubaciti u njega suvu slaninu kašiku masti ili ulja, alevu papriku i lovorov list.

Naliti malo vode i staviti da se dinsta oko 40 min. Dodati i mlevenog bibera. Kad se sve skuva voda ispari spojiti sve zajedno i izmešati. Dodati naseckani beli luk i pustiti da vri još 5-6 minuta. Naš ručak je gotov.

Tagovi