Sreten Jocić
Aleksandar Stanković
Sreten Jocić

Aleksandar Stanković

Sreten Jocić, Foto: Aleksandar Stanković

Kako naš list saznaje, Jocić je konačno osnovao i političku stranku koju je nazvao „Pokret za pravdu i dostojanstvo“.
Do predstojećih predsedničkih izbora, Jocić planira da skupi 10.000 potpisa od robijaša širom Srbije, kako bi mogao da iduće godine eventualno zalegne u predsedničku fotelju umesto Tome Nikolića.

Program

Advokat Cukavac navodi da Jocić ide isključivo na socijalni program i podseća da su ga na osnivanje partije potakla iskustva iz holandskog zatvora, u kojem su osuđena lica posećivali politički funkcioneri.

- Jocić sada nije mogao da učestvuje na parlamentarnim izborima jer je dobio obaveštenje da je isuviše kratko vreme da bi skupio dovoljan broj potpisa za izlazak na izbore. On je planirao da plati notara, koji je trebao da po zatvorima skuplja potpise, ali nije bilo vremena za tako nešto. Sedište stranke mu je u centru Beograda, a moj klijent ozbiljno računa na podršku svojih glasača na sledećim izborima - rekao je juče za „Alo!“ Dragoš Cukavac, Jocićev advokat. Jocić je odustao od prvobitnog naziva stranke, koju je planirao da krsti kao Srpsku osuđeničku listu (SOL), i kao naziv uzeo dosadašnji slogan svoje partije.

Dobio konkurenciju: Rasim Ljajić

Dušan Milenković

Dobio konkurenciju: Rasim Ljajić, Foto: Dušan Milenković

- I dalje planira da program njegove partije bude borba za veća prava osuđenika kao što su obavezni uslovni otpust, socijalna pravda za osuđena lica, bolji tretman zatvorenika i njihovih porodica. Jocić ne odustaje od toga da se izbori da se zatvorenicima obezbedi češći odlasci u takozvane ljubavne sobe, na šta zasad imaju pravo jednom u tri meseca - navodi naš naš izvor blizak Jociću, koji uveliko bistri politiku u požarevačkom zatvoru „Zabela“.

Tajna za koga je glasao

Jocićev advokat nije želeo da otkriva za koga je glasao njegov klijent. - To je tajna - misteriozan je bio Cukavac, koji je zimus za „Alo“ izjavio da Jocić neće da bude oponent nijednoj političkoj partiji, ali i otkrio ambicije svog branjenika da želi da „potuče“ neke „kombi partije“.

Komentari (2)

duduludu

12.05.2016 22:47

Kristijan 2 malo manje laze od njega,ali tu su mrtva trka...

momazver

13.05.2016 12:50

Mislim da će Berluskoni za predsedničku trku da mu pokloni- rukavice! Ono..da se ne vide radničke,fajterske,zidarske,uterivačke..i još koje šta na čke,ruke!Al' lično sumnjam da će da uspe.Nema još dovoljno para...zaradjenih... bez i sa rukavicama...al ako ga podrži *krupan kapital* bez rukavica,mož' svašta da bude.