Hojt Ji
Profimedia
Hojt Ji

Profimedia

Hojt Ji, Foto: Profimedia

To je za Glas Amerike precizirano u Stejt departmentu, nakon što je TV stanica Al Džazira ranije danas objavila da je Ji podneo ostavku, a mediji su spekulisali i da bi mogao preuzeti dužnost ambasadora SAD-a u jednoj od država zapadnog Balkana.

"Kao što znate americke diplomate menjaju pozicije na svakih par godina, u okviru normalnog procesa raspodele zaduženja. Zamenik pomoćnika državnog sekretara Ji obavljao je tu dužnost više od četiri godine", naveo je portparol Državnog sekretarijata, uz napomenu da za sada nema saopštenja o njegovom narednom zaduženju.

Kao naslednik Jia nezvanično se spominje nekadašnji šef misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini Džonatan Mur.

Inače, u javnosti se špekuliše da bi Hojt Ji mogao preuzeti dužnost ambasadora SAD u jednoj od država Zapadnog Balkana.

Najpre se, naime, pominjalo da će on biti ambasador u Makedoniji, a prema saznanjima Blica Hojt Ji je viđen za ambasadora SAD u Sarajevu. 

Komentari (1)

slađa

09.01.2018 21:17

Volela bih da me Hojt Ji manje asocira na NATO, a više na nekadašnju slavnu američku diplomatiju. Bez obzira na njegov ponekad neprijatan ton ili stav koji se nama ne dopada, izuzetno cenim iskrenost proisteklu iz duboke analitičnosti. Doduše, njemu je to iz pozicije predstavnika velike sile bilo lako. On je "jastreb". Gde god da bude raspoređen, biće sjajan kadar. Mislim da zaslužuje višu poziciju i bolje mesto. Pod uslovom da se interesi Srbije i SAD ne sukobljavaju, već da se odnosi grade.