Goran Ješić i Amir Bislimi
Alo!
Goran Ješić i Amir Bislimi

Alo!

Goran Ješić i Amir Bislimi, Foto: Alo!

To bi bio prvi susret zaraćenih strana od kada je izbio skandal zbog nestanka 60.000 evra namenjenih za plate zaposlenih u Demokratskoj stranci, saznaje „Alo!“ iz izvora bliskih vrhu stranke.

- Predsedništvo mora što pre da se održi da bi se rešile stvari unutar stranke. Skandal koji je izbio ozbiljno narušava ugled DS-a, a pominje se da bi sednica Predsedništva mogla biti zakazana ove nedelje, u sredu ili četvrtak - objašnjava naš izvor i navodi da su i članovi i funkcioneri DS-a nezadovoljni jer predsednik Bojan Pajtić i potpredsednik Goran Ješić probleme rešavaju na društvenim mrežama.

- U stranci su svi besni. Prepiska Ješića i Pajtića na Tviteru ih je u najmanju ruku šokirala. Smatraju da je ovakav način komunikacije krajnje neprimeren. Svesni su da je prepisku započeo Ješić i da je Pajtić odgovorio na njegove prozivke na kulturan način - navodi izvor i dodaje da je sada na potezu predsednik demokrata, koji treba da zakaže sednicu Predsedništva.

Međutim, kako „Alo!“ saznaje iz izvora bliskih predsedniku DS-a, Pajtić još nije doneo odluku o zakazivanju sednice.
- S obzirom na to da je u sredu nastavak zasedanja Skupštine Srbije, zakazivanje sednice zavisi i od toga koliko će ta sednica trajati i kada će se završiti - navodi naš izvor.

„Alo!“ je već pisao da je ostavka poslovnog direktora DS-a Amira Bislimija još neizvesna.
Naime, mnogi članovi Predsedništva pružili su podršku Bislimiju i ne žele da ode sa te pozicije. S druge strane, saradnja Amira Bislimija i Gorana Ješića je nakon svega što se dogodilo praktično nemoguća. Naši izvori navode da bi Bislimi ostao na toj poziciji samo ukoliko Ješić više ne bude deo Predsedništva Demokratske stranke.

Pajtić: Za NATO i istopolne brakove

Predsednik DS-a Bojan Pajtić pozvao je članstvo na okretanje novog lista i „novi aktivizam“, uz poruku da bi cela demokratska opozicija trebalo da uđe u DS. On ističe da su stranački izbori možda poslednja prilika da se zaustavi dezintegracija i predlaže da se članovi izjasne o četiri ključna pitanja. Smatra da bi DS trebalo da se založi za ulazak zemlje u NATO, da se izbori za „snažan DS“, za priznavanje istopolnih brakova i uključivanje sindikata u svoj rad.

Komentari (2)

mara

21.06.2016 08:39

To je njihov problem neka ga resavaju,Nezasluzuju paznju, Privatan problem neka ga i tako resavaju,Nije to neka vest, Pisite kako obican narod zivi to je umetnost.

sale988

22.06.2016 09:10

NEKADA UU BILI JAKO DOBRI .... KADA SE KROZ RENOVIRANJE INĐIJSKOG DOMA ZDRAVLJA (OBEĆALI DA ĆE BITI POLIKLINIKA ) A NAPRAVILI 3 KANCELARIJE ... INTERESANTNO DA SE ISPITA KO JE IZVODIO SVE RADOVE (KUM DIREKTORA DZ) .... I JOŠ PUNO TOGA