Vuk Jeremić
Petar Dimitrijević
Vuk Jeremić

Profimedia.rs

Vuk Jeremić, Foto: Profimedia.rs

"Besmislica je da ću biti Vučićev kandidat na predsedničkim izborima. Ma šta ko o tome trenutno mislio i govorio, Vučićev kandidat će biti Aleksandar Vučić", rekao je Jeremić u intervjuu za "Blic".

Odgovarajući na pitanje hoće li se kandidovati za predsednika Srbije, on je rekao da mu je posle zahtevnog perioda i trke za generalnog sekretara UN, potrebno neko vreme za introspekciju i odmor.

"Uvek sam nastojao da važne odluke u životu ne donosim bez korenitog promišljanja i savetovanja s ljudima koje poštujem, uključujući svoju porodicu", rekao je Jeremić.

Kada je reč o rezultatu u trci za generalnog sekretara UN gde je osvojio drugo mesto u ukpnom plasmanu, a prvo u našoj regionalnoj grupi, Jeremić kaže da bi taj uspeh mogao da olakša put budućim međunarodnim inicijativama Srbije.

Upitan koliko je zadovoljan podrškom koju je dobio od vlade Srbije, Jeremić kaže "da je državni vrh pružio onoliku podršku koliku je smatrao da treba".

On je precizirao da je njegova kampanja za generalnog sekretara UN koštala 211.570 evra.

"Kandidatura Srbije je bila specifična i po tome što nijednim svojim delom nije finansirana iz državnog ili bilo kog drugog javnog budžeta. Jedini smo imali detaljno razrađen i javno dostupan plan za reformu UN. Ta platforma je bila osnov za generisanje privatnih donacija širom sveta. Država Srbija nije potrošila ni dinar", rekao je između ostalog Jeremić.