Obaranje ruku
Profimedia
Obaranje ruku

Profimedia

Ilustracija: Profimedia

Posle osam godina održavanja u Pančevu, ove godine je Trstenik bio domaćin najjačim srpskim takmičarima u obaranju ruke.

Najveću pažnju kod posetilaca u Hali sportova u Trsteniku izazvale su žene. Jelena Uzelac (35) iz Novog Sada postala je prvakinja Srbije u obaranju leve ruke.

Ona je za Tanjug rekla da je pre dve godine takođe bila prvakinja Srbije na takmičenju koje je održano u Pančevu i da joj je drago što je ponovo postala najjača žena Srbije u obaranju ruke.

"Kombinujem tehniku i snagu, i onda imam rezultat. Sa desnom rukom se ne takmičim jer je povređena, i zato iskoristim ono što mogu“, rekla je Jelena nakon što je postala prvakinja u Trsteniku.

Prema rečima Nenada Smiljkovića, predsednika Saveza Srbije sportskog obaranja ruke, takmičenje u obaranju ruke ušlo pre nekoliko dana u međunarodnu sportsku organizaciju kao takmičenje koje će se 2024. godine pojaviti na Olimpijskim igrama.

"Na takmičenju su se pojavile žene, osobe sa invalididetom, amateri i profesionalci. Prva tri takmičara na državnom prvenstvu, u svakoj kategoriji, ulaze u reprezentaciju Srbije i nastupiće na EP u Grčkoj u maju ove godine, i na SP u Turskoj u septembru“, rekao je Smiljković.

Aleksandar Ćirić, predsednik opštine Trstenik rekao je da im je velika čast da su domaćini državnog prvenstva u sportskom obaranju ruke, i što su ugostili tako veliki broj takmičara.

"S obzirom da je klub „Huk“ iz Trstenika svojim trudom i zalaganjem postigao dobre rezultate, i kvalifikovao se da postane domaćin državnog prvenstva, imamo još više motiva da ulažemo u ovaj sport, kako bi se naši takmičari što bolje pripremili za svako naredno takmičenje", naveo je Ćirić.

Komentari (1)