Pištolj
Profimedia
Pištolj

Profimedia

Ilustracija: Profimedia

Tragedija se dogodila u noći izneđu srede i četvrtka.

U lokalu je bilo nekoliko gostiju kada je došao i maloletnik. A. F. je Saviću pokazao šta ima u torbi i rekao „gledaj šta imam“ nakon čega mu je on odgovorio: „daj, nemoj to da vadiš ovde, ubićeš nekoga“.

Maloletnik je odgovorio „ma, neću“ i izvadio pištolj iz torbe. Ono što je izgledalo kao šala, zavšilo je na najgori mogući način.

- Pokazivao je pištolj, činilo se da nije bio svestan šta može da se dogodi. Konobar mu je rekao da se ne igra sa tim. Sve je izgledalo kao zezancija i da nije imao nameru da puca. Kada je Savić rekao nešto poput „ako hoćeš da uperiš pištolj u nekoga, uperi u mene“, on je to uradio. Uperio mu je pištolj u glavu i onda se čuo pucanj – saznajemo od naših izvora.

Ispaljen je samo jedan metak, koji je nesrećnom mladiću prošao kroz glavu, ali i povredio mladića iz Obudovca i devojku iz Srednje Slatine koji su sedeli za stolom iza njega.

- Mladić ima povredu podlaktice, a ona desnog prsta. Nakon pružene pomoći pušteni su na kućno lečenje – saznajemo od očevidaca.

Kod osumnjičenog maloletnika nađen je pištolj iz kojeg je pucano, ali još nije poznato odakle mu.

Kako saznaje “EuroBlic”, on je nakon pucnjave otišao iz kafića, ali se brzo vratio i sačekao policiju. Izmereno mu je 0,8 promila alkohola u krvi.

U kafiću gde se dogodila pucnjava uglavnom dolaze isti gosti i svi se međusobno poznaju. Juče su mnogi u neverici pričali o tragediji koja se dogodila. Pretpostavljaju da su ubijeni mladić i osumnjičeni maloletnik bili poznanici, obzirom da u Batkuši rade dva kafića.

Po rečima meštana, ubijeni konobar trebalo je uskoro da se oženi sa dugogodišnjom devojkom, te da je bio veoma dobar i veseo mladić.

- Ne znamo odakle A. F. pištolj, odakle ga je doneo i od koga. Nikada pre nije pokazivao pištolj. Prepričavaju se neke verzije, ali niko nema pravu informaciju. On će sigurno priznati odakle mu oružje. Nije nikada pravio probleme, miran je mladić. Znamo ga svi kao sportistu, trenirao je u Obudovcu - priča jedan od meštana.

U Policijskoj upravi Bijeljina su rekli da im je u 2.30 časova prijavljeno da je u ugostiteljskom objektu u mestu Batkuša došlo do upotrebe vatrenog oružja od strane 17-godišnjeg maloletnika i da je pri tome smrtno stradao B.S. (21) iz Donje Slatine.

- Povrede su zadobili B.Ž. (23) i Č.J.(21) i pomoć im je ukazana u Domu zdravlja Šamac gde su im konstatovane lakše povrede – rekli su u policiji.

Uviđaj je trajao veći deo dana, a njime je rukovodio dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Doboju.

Tokom dana saslušan je veći broj osoba koje su bile prisutne u vreme tragedije.