Šljiva Šljive
Shutterstock
Šljiva Šljive

Shutterstock

Šljiva Šljive, Foto: Shutterstock

Manje je poznato da u jednoj šljivi ima isto antioksidansa kao i šaci borovnica. S druge strane, ovo voće se odvajkada koristi kao prirodni lek protiv zatvora.

Šljiva je, uz kajsiju, omiljena voćka za spravljanje džemova, ali je izuzetno poželjno jesti je svežu.

U šljivama se nalaze vitamini C, B6, B2, B3 i K, bakar, magnezijum, gvožđe, kalijum, kalijum... Izuzetno je bogata i vlaknima, jača kosti, smanjuje rizik od raka debelog creva, a ako dveno pojedete 12 šljiva za dva meseca ćete sniziti nivo lošeg holesterola LDL.

Sasvim dovoljno za uživanje u ovom sjajnom voću!

Komentari (6)

Dejan

26.07.2017 23:30

12 šljiva dnevno, i klonja je zagarantovana..

nedjo

27.07.2017 01:05

@Dejan - to je zdravo

nedjo

27.07.2017 00:23

bolje 12 casa sjivovice,da se lakse prezivi zivot u srbiji

Čiča Gliša

27.07.2017 04:01

Nažalost, meni ništa sjajno ne može da se desi, jer ja ih pojedem 13.

dedadeda

27.07.2017 06:36

Svaki dan? Taman, da nas dijabetičare pobijete. Ko piše ove gluposti?

momazver

27.07.2017 06:44

Obožavam je...tečnu.