Tatjana Ječmenica
Fed kup.com
Tatjana Ječmenica
Tatjana Ječmenica, Foto: Fed kup.com

Španjolke su bile bolje od srpskih devojaka sa ukupnih 4:0 selekciju u prvom kolu Svetske B grupe Fed Kupa.

- Ne mogu da budem srećna što smo izgubile, ali ne mogu ni da budem nezadovoljna, jer smo poražene od veoma jake ekipe, jedne od najjačih... One mogu da konkurišu i za osvajanje Fed kupa - rekla je Ječmenica novinarima u Kraljevu.

Poslednji bod Španiji danas su donele Lara Aruabarena i Ludres Domingez, koje su savladale Ivanu Jorović i Ninu Stojanović sa 4:6, 7:6 i 10:7.

Pitanje pobednika u ovom duelu rešeno je ranije danas kada je Garbinje Mugurusa sa 2:0 slavila protiv Jelene Janković i tako donela Španiji treći, odlučujući trijumf.

Prva dva boda Španiji juče su donele Mugurusa i Karla Suares Navaro pobedama nad Ivanom Jorović, odnosno Jelenom Janković.

- Očekivala sam da ćemo pružiti maksimum, što i jesmo. Jelena je dala sve od sebe, Ivana je pokazala da je blizu svetskog vrha... Ne mogu da budem nezadovolja i dublom, pokazale su da su naša budućnost - tvrdi Ječmenica.

Španija će, nakon ove pobede, igrati u plej-ofu za povratak u Svetsku grupu, dok Srbiju čeka borba za opstanak u B grupi.