USSS
Alo!/Damjan Andonovski
USSS

Alo!/Damjan Andonovski

USSS, Foto: Alo!/Damjan Andonovski

Podsetimo, Siniša Jasnić je juče poslao dopis medijima da se današnja sednica Skupštine USSS odlaže zato što on neće moći da bude prisutan na njoj jer mora na neodložan put u Ljubljanu na sednicu Evropske univerzitetske sportske asocijacije.

Međutim, Skupština USSS je ipak održana danas popodne, a na njoj je bilo prisutno 13 od 15 članova.

Potpredsednik FK Partizan Vladimir Vuletić napisao je obrazloženje u kome tvrdi da je Skupština USSS održana regularno i na osnovu propisa uprkos odsustvu Jasnića.

USSS

Alo!/Damjan Andonovski

USSS, Foto: Alo!/Damjan Andonovski
USSS

Alo!/Damjan Andonovski

USSS, Foto: Alo!/Damjan Andonovski

Skupština USSS zatim je jednoglasno donela odluku o razrešenju predsednika Siniše Jasnića, a na njegovo mesto imenovan je Dejan Madić, dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta u Novom Sadu.

Za nove članove Nadzornog odbora USSS izabrani su potpredsednik FK Partizan profesor doktor Vladimir Vuletić, diplomirani pravnik Milorad Nikolić i advokat Stevan Kostić.

Do problema i neslaganja u USSS došlo je pošto su se u medijima prethodnih dana pojavile informacije u vezi sa navodnim malverzacijama oko preduzeća koje je osnovano povodom Evropskih univerzitetskih sportskih igara koje 2020. godine treba da se održe u Beogradu.

Na današnjoj sednici nije donesena nikakva odluka u vezi sa tim preduzećem pošto je zaključeno da se još uvek ne zna da li postoji osnov za gašenje i osnivanje novog. Zaključeno je da će se ovo pitanje rešavati u narednom periodu kada se ispitaju sve pravne mogućnosti oko tog preduzeća.